menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«На місці падіння гвинтокрила працюють усі служби»: що відомо про трагедію у Броварах (ФОТО)

18.01.2023 12:45

Оновлена інформація про ситуацію в Броварах

У Київській області сьогодні вранці розбився гелікоптер ДСНС. Відомо, що вже загинуло 15 людей. Серед них діти, керівництво МВС та інші. Точне число жертв трагедії наразі встановлюється. Проте, що відомо станом на 12:10. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Як зазначив у своєму Телеграм-каналі Президент України Володимир Зеленський, травмовано 25 людей, серед них 10 дітей. Також загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, їхні помічники, екіпаж гвинтокрила. Сам вертоліт упав на територію одного з дитячих садочків.

«Доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося. На місці трагедії працюють усі служби. Денис, Євген, Юрій, команда МВС... справжні патріоти України. Світла памʼять! Світла памʼять усім, чиї життя забрав цей чорний ранок!», - зазначає Володимир Зеленський.

В Україні створять спецгрупу для розслідування обставин падіння гвинтокрила в Броварах

«Доручив негайно створити спеціальну групу для детального розслідування всіх обставин трагедії», - повідомив премʼєр-міністр України Шмигаль.

Також ситуацію прокоментували у ДСНС. Відомо, 18 січня о 08:20 внаслідок падіння вертольота ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі дошкільного навчального закладу та подальше загоряння. О 09:06 пожежу в будівлі локалізували, а о 09:28 – ліквідували.На борту перебувало 6 осіб оперативної групи МВС, включно із керівництвом МВС, а також 3 члени екіпажу ДСНС.

«На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС», - повідомляє ДСНС України.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Глава Євроради Шарль Мішель зазначив у Twitter, що міністр МВС Монастриський, який загинув у катастрофі, був великим другом ЄС:

«Ми разом з Україною у скорботі після трагічної аварії гелікоптера у Броварах. Висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих, президенту Зеленському та прем’єр-міністру Шмигалю і народу України».

Також глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн теж висловила співчуття:


«Трагедія сталася в самому серці розтерзаної війною України. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих, Зеленському та всій країні у зв'язку з катастрофою гелікоптера під Броварами. Ми сумуємо разом з вами».

Нагадаємо, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з дописів та соцмереж.

Відео: Радіо Свобода

Читайте також