menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На підприємстві у Вінниці проводять екскурсії

22.05.2023 10:45

Як проходить екскурсія на ТОВ «Промавтоматика Вінниця» ®

У Вінниці є чимало культурних пам’яток та привабливих місцин, які варто відвідати. Також є багато підприємств, які потужно працюють. Втім, не усі готові показати «закулісся» свого виробництва. Серед цієї малочисленної когорти відкритих для відвідувачів виробництв – ТОВ «Промавтоматика Вінниця». Нещодавно на це підприємство завітали студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса. Для них показали усі куточки офісу та виробничі майданчики. Крім того, їм вдалося побачити, як виготовляється легендарна та дуже популярна у ЗСУ зарядна станція Bandera Power. I-VIN.INFO теж побував на екскурсії та розпитав у студентів про їх враження.

«Індастрі-подорож» виробничим простором ТОВ «Промавтоматика Вінниця» розпочалась із конференційної зали. Вчора тут зібрались студенти 1-2 курсів Донецького національного університету імені Василя Стуса. Як розповідає викладачка, доцентка кафедри менеджменту та поведінкової економіки цього вишу Ганна Середа, на екскурсію прийшли в рамках ознайомчої практики для студентів.

«Ми вже відвідали чимало подібних екскурсій, але «Промавтоматика Вінниця» для нас дуже-дуже давній партнер. Він передовий у пристосовуванні технологій менеджменту, теорій менеджменту, HR-менеджменту. І HR-директорка цього підприємства Катерина Горчакова постійно з нами співпрацює. Особливо, коли ми випускаємо наших фахівців, в рамках складання кваліфікаційних іспитів або випускних робіт», - каже Ганна Середа.

За словами викладачки, деякі студенти після проходження практики у ТОВ «Промавтоматика Вінниця» залишались стажуватися на підприємстві. До того ж, це не перша група з університету, яку ведуть сюди на екскурсію. Як додає викладачка кафедри менеджменту та поведінкової економіки Наталія Гуцуляк, завжди зголошується чимало охочих.

«Існує така тенденція, що студенти один одному розказують про це підприємство. Кажуть, сюди варто прийти, бо тут використовуються інноваційні технології. А молодь хоче для себе їх відкривати і застосувати на практиці», - зазначає Наталія Гуцуляк.

Отож, у конферен-залі керівник підприємства Михайло Ганчук розповів про компанію: з чого все починалось, та як вдалось успішно стартувати у цій справі. Відверто розказав про свої хобі та захоплення. Також розказав про інструменти які використовуються на підприємстві спрямовані на покращення взаємодії в командах. А далі студенти мали змогу впродовж 10 секунд розказати про себе: кум хочуть стати, що для цього роблять уже сьогодні і які захоплення мають. Як пояснює Михайло Ганчук, завдяки публічним виступам, набираємось впевненості у собі, вчимось самопрезентації. Цей навик часто буде потрібен як в особистому житті так і професійному.

Потім відвідувачам показали департаменти та відділи. В офісі є навіть барабанна установка, гітари, клавіші. Як розповідає працівник підприємства, до війни вони з командою часто влаштовувати вечірки, готували сюрпризи на 8 березня для жінок в компанії. Навіть створили свій музичний гурт.

Згодом студентам показали виробництво відомих зарядних станцій Bandera Power. Було цікаво побачити, як виготовляється кожна деталь. Відвідувачі могли побачити, як працює 3D-принтер, потужні лазери та інші станки.

До того ж, студенти побували і на даху підприємства. Там розміщена сонячна електростанція. Працівники розповіли, як вона працює, які має особливості. Далі екскурсійна група повернулася до конференц-зали. У цій частині студенти слухали Михайла Ганчука про створення бізнесу, підготовки бізнес-плану тощо. Підприємець наголосив на важливості чимшвидше реалізовувати бізнес-ідею. Студенти ставили питання, робили фото, відео та із захватом слухали семінар.

Своїми враженнями від екскурсії для I-VIN.INFO поділилася студентка 1 курсу Світлана Дехтяр. Зазначає, багато підприємств вона бачила, проте це було найцікавішим.

«Дуже багато корисного для себе знайшла, особливо, що стосується менеджменту. Найбільше сподобалась частина, яку проводили у конференц-залі. Тут розповідали про початок бізнесу, виробництво. Було дуже цікаво послухати і про досвід Михайла Ганчука», - каже Світлана Дехтяр.

Як запевняє керівник підприємства Михайло Ганчук, останнім часом у людей виріс інтерес розібратися з різною діяльністю, спеціальностями, роботою компанії. Тому він дуже сподівається, що молодь усвідомлює важливість вибору своєї професії, яка буде робити їх щасливими впродовж всього життя.

«Ми в компанії проводимо такі екскурсії, на яких можемо розказати не тільки про виробництво, а і особливості різних професій. Дуже приємна активність викладачів з різних університетів, також вчителів зі шкіл. Вони хочуть дати учням більше, ніж у навчальному закладі. Тому часто до мене звертаються щодо проведення екскурсій. Навіть з садочка приходили діти з виховательками. Звісно, для них розроблена інша програма, що спрямована на висвітлення теми економії електроенергії в доступній для дітей формі», - каже керівник компанії.

Екскурсії проводяться безкоштовно для всіх. Щоб замовити подорож до «Промавтоматики Вінниця», варто звернутися у соціальних сторінках підприємства, або керівника https://www.facebook.com/mykhailoganchuk

Нагадаємо, «Гранти – це можливості»: у Вінниці відбувся третій маратон «Pro бізнес».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.

Читайте також