menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«На таких змаганнях отримуєш море емоцій»: у Вінниці пройшли змагання зі змішаних єдиноборств (ФОТО)

05.02.2023 13:45

До змагань долучились переселенці та спортсмени з інших областей

Вчора, 4 лютого, у Вінниці проводився Відкритий чемпіонат Вінницької області зі змішаних єдиноборств ММА «Сильна молодь – майбутнє України». До нього долучились спортсмени з Вінницької, Волинської, Хмельницької, Черкаської областей. Загалом взяло участь приблизно 110 спортсменів. I-VIN.INFO побував на змаганнях та розкаже детальніше про них.

Як розповів керівник та тренер Вінницької обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Володимир Соляр, організували Відкритий чемпіонат, аби змогли взяти участь якомога більше спортсменів. Цього разу брали учасники змагались у різних вікових категоріях: від 11 до 18+.

«Під час організації змагань, ми дотримуємось усіх вимог безпеки, тому що це найголовніше для нас. Також в нас потужна командна робота. Допомагають друзі, меценати, партнери. Хочемо й надалі розвивати змішані єдиноборства і взагалі спортивну галузь у Вінниці та області», - каже Володимир Соляр.

Сам він тренує дітей та дорослих вже 15 років. А на цих змаганнях помітив хорошу конкуренцію та учасників. На його думку, на чемпіонатах України можна виділити хороших спортсменів, які потраплять на відбір до чемпіонату світу.

«На цьому чемпіонаті ми також відберемо кращих спортсменів, які поїдуть на Чемпіонат України. Він є основним, тому за результатами Чемпіонату України, спортсмени можуть потрапити до збірної», - каже Володимир Соляр.

Також на змаганнях був присутній голова Вінницької обласної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк. Для всіх спортсменів та присутніх він наголосив про важливість спортивних змагання під час війни. Адже якщо наші воїни на фронті здобувають перемогу, то українці мають здобувати першість на всіх можливих змаганнях, особливо закордоном.

«Зараз важливо показувати ворогові нашу силу та міцність. Тому молоді варто давати можливість розвивати свої таланти і здібності. А спорт чудово загартовує дух і незламність. Тільки так ми підтримаємо наших Героїв і будемо рухати країну вперед», - каже Сергій Татусяк.

На чемпіонаті було чимало батьків та друзів учасників змагань. Наприклад, Людмила Париняк вболівала з свого сина. Він вперше виступає на чемпіонаті з ММА, бо раніше займався рукопашним боєм.

«На таких змаганнях отримуєш море емоцій, від яких паморочиться в голові. Не передати й словами. Мені, як мамі, взагалі-то важко дивитися на поєдинки. Проте, коли моя дитина виграє, переповнюють гордість і радість. Так, звісно, хвилююсь за нього, проте потім щиро радію», - каже Людмила Париняк.

Спостерігали за перебігом чемпіонату та змагалися вже досить досвідчені спортсмени. Наприклад, Володимир Бойчук – кандидат у майстри спорту зі змішаних єдиноборств ММА. У свої 18 років він брав участь у багатьох змаганнях. Єдиноборствами займається впродовж 10-ти років. Найбільше подобається у спорті, що можна виховати в собі дисципліну та підтримувати хорошу фізичну форму.

«Початківцям я б порадив не зазнаватися, а постійно ходити на тренування, регулярно займатися. Коли почалась війна, тренувальний процес призупинили. Ми з друзями ходили плести сітки. Добре, що зараз є можливість проводити змагання, всі учасники – молодці», - каже Володимир Бойчук.

Також чимало перемог здобув Ростислав Очеретний. У свої 16 років він теж має звання кандидата у майстри спорту зі змішаних єдиноборств ММА. Займається з 12 років. Напрям змішаних єдиноборств вибрав самотужки.

«Неважливо, яким видом спорту займаєшся. Головне – дисципліна. Вона «переварює» талант і все інше. Якщо ти наполегливо тренуєшся, дослухаєшся до порад від тренера, не пропускаєш тренувань, звісно, буде результат», - наголошує Ростислав Очеретний.

А Ярослав Куцолапський разом із сім’єю переїхав із Бахмута на Вінниччину. Спортом займається з 5 років:

«Зараз важко тренуватись, бо всі мої тренери живуть в Дніпрі і це далеко від мене. Їжджу 12 кілометрів до іншого тренера, аби займатися далі та не втрачати досвід. Знайшов цю можливість через знайомого. До Вінницької області переїхали 4 квітня. Пережили прильоти, чули постійні вибухи. Проте, влітку вже почав сумувати за школою та друзями».

На таких змаганнях йому важливо отримати досвід. Навіть, якщо програє, вважає це своїм досвідом.

«Такі змагання допомагають перемикнутись від новин. У спорті подобається жага до перемоги, доводити самому собі, що я здатний на щось і недарма продовжую рухатись далі. Такі змагання мають проводитись завжди. У всіх містах має жити спорт і дух змагань. Хочу, аби ММА зробили олімпійським видом спорту, добре спонсорували, і ми, молодь, могли змагатись на чемпіонатах світу», - каже Ярослав.

Нагадаємо,Україна може бойкотувати олімпіаду-2024 у разі допуску спортсменів рф та білорусі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.


Читайте також