menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині планується встановлення пам’ятнику учасникам АТО/ООС

26.08.2021 16:30

На архітектурний відкритий Конкурс для визначення кращої ескіз-ідеї пам’ятного знаку хмільничанам, учасникам АТО/ООС, надійшла лише одна конкурсна пропозиція

На початку серпня визначили переможця Конкурсу в місті Хмільник для розміщення пам’ятного знаку в меморіальному сквері. Це Матяш О.С., архітектор (м.Хмільник) та Рожик В.М., скульптор (м.Коростишів). Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на сайт Хмільницької міської ради. 

Суть створеного проєкту у постановці круглої скульптури, що має специфічні характер силуету та фактуру. 

Фігура-воїна орієнтована на площу Перемоги, а на зворотній стороні скульптури - фігура жінки-матері — символ Вітчизни, яка стоїть обличчям до подіуму із прізвищами воїнів-хмільничан, які загинули в російсько-українській війні.

Також до композиції входять ще подіум із прізвищами 10 загиблих воїнів-хмільничан і сухий фонтан. Фонтан складається із 10 водних струменів, символізуючи вічне життя загиблих героїв.

Крім цього, відбудеться благоустрій місця розміщення даних монументів. Це, для прикладу, встановлення лавок та насадження дерев.

Нагадаємо, десятиметровий потяг зустрічатиме відвідувачів вінницького зоопарку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Хмільницька міська рада



Читайте також