menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині провели Перші районні спортивні ігри для підтримки ЗСУ (ФОТО)

11.09.2022 16:00

У селі Чернятин Северинівської громади на змаганнях зібрали 6450 гривень для українських захисників

Вчора, 10 вересня, у селі Чернятин Северинівської територіальної громади Жмеринського району Вінницької області організували Перші районні спортивні ігри 2022 року серед міських, селищних, сільських територіальних громад. Змагання приурочили до Дня фізичної культури і спорту. Окрім цього, кожен охочий міг не тільки взяти участь у змаганнях, вболівати за спортсменів, а ще й зробити грошовий внесок для ЗСУ. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

На цих іграх учасники змагалися у 9 видах спорту: дартс, пневматична стрільба, настільний теніс, шашки, шахи, армреслінг, міні-футбол, перетягування линви, гирьовий спорт. А у село Чернятин приїхали команди з таких громад: Северинівської, Барської, Копайгородської, Мурафської, Джуринської, Шаргородської та Станіславчиської. За словами одного з організатора заходу та голови Северинівської громади Василя Малярчука, такі події погоджуються та проводяться за дозволом Вінницької ОВА.

«Також це все проводиться під егідою районної військової адміністрації. Наше завдання – створити умови для заходу, а їхнє – організувати. Ми любимо спорт, тому і намагаємось частіше брати та організовувати спортивні змагання», - каже голова Северинівської територіальної громади.

На урочистому відкритті, окрім відомих спортсменів району, згадували і про військових, які загинули захищаючи територію України. Як розповідає один з організаторів Василь Марчук, спортивні змагання переносились і через траурні дні, і через заборону на організацію масових заходів.

«Традиція проводити в районі змагання у нас існує ще з 1997 року. Тоді вони проводились у селі Станіславчик і називались «Козацькі забави». Тоді і зародилась традиція передачі булави від села до села, тобто естафета проводити змагання переходила від громади до громади. Ці змагання нам вдалось провести з четвертої спроби через ряд викликів та перешкод. До речі, це перші об’єднанні ігри в Жмеринському районі після адміністративної реформи», - каже Василь Марчук.

На спортивних змаганнях кожен учасник мав змогу не тільки показати свої вміння та здобути призове місце, а ще й був забезпечиний безкоштовним харчуванням. Організацію обідів для учасників та інші організаційні питання взяла на себе Северинівська громада. Завдяки ініціативі голови громади Василя Малярчука, вдалось нагодувати понад 200 людей.

«Основна проблема на таких змаганнях – фінансове забезпечення. Тому що навіть ті кубки, нагороди коштують грошей. Деякі нагороди також надали партнери з Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос». А основним спонсором був «АГРОКРЯЖ». Завдяки підтримці генерального деректора агрофірми, депутата Вінницької обласної ради Володимира Гнатишина і вдалось вирішити чимало фінансових питань та провести на хорошому рівні змагання», - каже Василь Марчук.

Також додає, що для проведення таких спортивних заходів він має надійну кадрову команду, яка формувалася десятки років. Вчора на змаганнях також збирали кошти на підтримку українських захисників.

«Зібрали 6450 гривень. За пропозицією голови Северинівської громади Василя Малярчука, гроші підуть на підтримку батальйону територіальної оборони Жмеринського району », - каже Василь Марчук.

В його планах організовувати такі заходи частіше. Аби підтримувати спортивне життя в громадах, правильно розвивати молодь та у такий спосіб підтримувати українських захисників. А на районних сільських спортивних іграх Жмеринського району переможцем стала збірна команди Северинівської громади на чолі із її головою Василем Малярчуком та інструктором з фізкультурно-спортивної роботи Анатолієм Бедраком. Срібло дісталось команді Барської громади на чолі з головою Володимиром Саволюком та заступником голови Барської спортивної організації «Колос» - Павлом Люльком. А бронза – Мурафській громаді, яку очолює Олег Літвіненко, а спортивним організатором є Галина Стефанишина.

Нагадаємо,ТОП-10 кращих спортсменів вінницького спорттовариства.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак

Читайте також