menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині пройшли обласні спортивні змагання «Найкраща міська спортивна громада» (ФОТО)

29.10.2023 18:10

Участь брали представники 13-ти громад області

У Іллінцях, що на Вінниччині, проходили Обласні спортивні змагання «Найкраща міська спортивна громада 2023». На захід завітали представники 13 громад області. Там кожен мав можливість продемонструвати власні здібності, здобути першість та долучитися до збору коштів на потреби Збройних сил України, повідомляє I-VIN.INFO.

На початку змагань Іллінецький міський голова Володимир Ящук привітав усіх присутніх. Він наголосив, що проведення подібних заходів є вкрай важливим особливо під час війни:

«Радий, що сьогодні вдалось зібратись більшості. Нехай переможе найсильніший. Вічна слава Героям та слава Україні!».

Загалом на змаганнях були присутні мешканці Гайсинської, Гніванської, Барської, Бершадської, Іллінецької, Жмеринської, Калинівської, Ладижинської, Липовецької, Погребищенської, Тульчинської, Хмільницької та Ямпільської громад.

«Ніяких переживань взагалі немає, постійно тренуємось та удосконалюємо гру, тому налаштовані на перемогу. Взагалі у нас в громаді спорт розвинений досить непогано. Є багато спортивних секцій для дітей та молоді. Вони з радістю беруть участь у заняттях з боксу, футболу, волейболу тощо», – каже волейболіст та мешканець Липовецької громади Олександр.

Про дружню атмосферу та підтримку один одного розповіла й представниця міста Ладижин Олександра, яка посіла перше місце на змаганнях із дартсу серед жінок:

«Чесно кажучи, дартсом ніколи не займалась. Лише перед змаганнями взяла в школі дошку і кілька днів потрішки тренувалась. Мені здається, це як лотерея. От сьогодні вийшло показати хороші результати. На цих змаганнях мене надихнув й переможець серед чоловіків, 75-річний жмеринчанин». 

Голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк додав, що попри складнощі, «колосовці» постійно намагаються знайти можливість організувати змагання та покращити моральний стан мешканців області:

«Велика подяка головам територіальних громад за розвиток спорту. Сьогодні важливо бути здоровим та тримати форму. Масова фізична культура і спорт – не просто розвага, а безпека держави. Україна – сильна, незалежна, правова держава!».

«Вболіваємо активно за своїх, бажаємо їм успіху та подальших нових перемог. Особисто постійно приходжу на такі змагання, тому що підтримка один одного завжди відчувається і особливо необхідна у цей час. Найбільше, звісно, вболіваю за футбольну команду, бо сам любитель цього виду спорту. Раніше постійно грав і тепер продовжую, з ветеранами», – ділиться хвилюваннями глядач, іллінчанин Михайло. 

Так, на змаганнях можна було долучитись до допомоги ЗСУ. У відповідний бокс кожен кидав якісь кошти. На важливості допомоги бійцям та збору коштів під час змагань наголосила представниця благодійного фонду «МХП – Громаді» Ольга Яценко. Адже це маленький крок для спільної Перемоги.

У свою чергу представник ЗСУ, заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» Микола Радіонов теж привітав усіх присутніх:

«Вітаю вас з проведенням таких потужних змагань. Спортивні змагання – високий заряд енергії. Бійці – це також спортсмени з усіх представлених сьогодні громад. Тому бажаємо усім чесної та гарної боротьби. Слава ЗСУ!».

А виконавчий директор Відділення Національного Олімпійського комітету у Вінницькій області Сергій Пліхта теж погодився, що важливо пропагувати спорт й проводити спортивні акції на  території області:

«Змагання об’єднують велику кількість людей, молоді, зокрема, дітей. Національний олімпійський комітет за дорученням голови Сергія Борзова, намагається усюди долучатися, за можливості допомагати в організації, оренді приміщення, закупівлі інвентарю, подарункових сертифікатів чи сувенірної продукції. На цей захід нас запросило товариство «Колос», і ми залюбки доєдналися. У майбутньому, якщо така спортивна подія буде проходити в маленьких селах або в містах, ми будемо завжди раді завітати, допомогти та налагодити співпрацю».

Нагадаємо, вінницькі акробатки здобули призові місця на Чемпіонаті Європи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: Світлана Пустовіт 


Читайте також