menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині створюють Музей народних ремесел та стародавнього побуту Поділля (ФОТО)

25.06.2022 18:10

Музей створює Центр ремесел «Дунстан»

На Вінниччині створюють Музей народних ремесел та стародавнього побуту Поділля. Його експозицію представлять в українській сільській хаті початку 20-го століття. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис Департаменту маркетингу міста та туризму у Facebook.

Центр ремесел «Дунстан» уже підібрали старовинну хату в селі Печера, яку планують відреставрувати.

Засновник Центру Сергій Десяк розповідає: «Першими експонатами будуть 100-річна ніжна ступа, жорнова, діжки-довбанки та інструменти з народних ремесел. Родзинкою музею має стати справжня старовинна українська піч з лежанкою. Тому для експозиції майбутнього Музею шукають усе, що пов'язано з побутом мешканців Поділля ХІХ-ХХ століття і такими видами діяльності: ткацтво, швацтво, хліборобство, землеробство, тваринництво, кулінарія, чоботарство, теслярство, гончарство тощо. Долучитися просять усіх охочих».

З приводу співпраці та допомоги можна звертатися за телефоном: +380681710701 (Ірина Кононова). Також відвідування майбутнього музею хочуть включити до культурно-пізнавального маршруту «Дивовижні села Печера та Сокілець. В глибину віків». Його розробляє громадська організація «Немирівська спілка творчих ініціатив»у співпраці із Центром ремесел «Дунстан».

Нагадаємо,вінницькі інженери розробили пристрої для автономної зарядки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: сторінка у Facebook



Читайте також