menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині відсвяткували Водохреща ®

19.01.2022 16:35

У цей день освячується вода і багато людей пірнають в ополонки

Водохреща, Хрещення чи Йордан – народно-релігійне свято, котре відзначають 19 січня. Це останнє свято зріздвяно-новорічного циклу. Воно завершує Святки – 12 днів Коляди між Різдвом та Водохрещем. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані.I-VIN.INFO дізнався, як минуло свято в селі Ободівка.

«Водохреща святкую ще з 2002 року. Для мене хрещення - це омивання та очищення тіла, душі святою водою. Також це віра у Господа Бога, Ісуса Христа. І звісно це про духовну та моральну якість. Тому полюбляю пірнати сам і всіх радо запрошую», - розповідає депутат Вінницької обласної Ради Геннадій Мазур.Народні гуляння, пригощання українськими, козацькими стравами, виступи аматорських колективів із будинків культури - все це пройшло сьогодні в селі Ободівка Ободівської територіальної громади. Люди не тільки мали змогу пірнути в ополонку, але й потім скуштувати кашу партизанську, уху, капусту тушену, пиріжки, ковбасу печену.



За словами Геннадія Мазура, відвідувати можна різні місця Вінниччини, адже всюди святкують Водохреще. Хоча торік через коронавірус нічого не робили. Найближчими для себе місцями депутат визначив Ободівку, рідне село Гордіївката Тростянець.



Нагадаємо,вінничани традиційно святкують Водохреще.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото та відео: сторінка у Facebook

Читайте також