menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині внаслідок нічної ворожої атаки є влучання

29.03.2024 09:30

Без електропостачання в населеному пункті залишаються 17 будинків

У ніч на 29 березня противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА. Зокрема, на Вінниччині внаслідок нічної ворожої атаки є влучання в приватний будинок. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Телеграм-канал Повітряних сил ЗСУ та Вінницької ОВА.

Усього – 99 засобів повітряного нападу:

– 60 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» (район пусків Приморсько-Ахтарськ, Курська область -рф.);

– 3 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» (із трьох винищувачів МіГ-31К – Рязанська область -рф.);

– 2 балістичні ракети «Іскандер-М» (ТОТ Крим);

– 9 керованих авіаційних ракет Х-59 (із дев’яти літаків Су-34 – Бєлгородська область);

– 4 крилаті ракети «Іскандер-К» (Курська область -рф);

– 21 крилата ракета Х-101/Х-555 (із одинадцяти стратегічних бомбардувальників Ту-95МС – Енгельс -рф.).

В результаті протиповітряного бою знищено 84 повітряні цілі:

– 58 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»;

– 17 крилатих ракет Х-101/Х-555;

– 5 керовані авіаційні ракети Х-59;

– 4 крилаті ракети «Іскандер-К».

Вінниччина. У селі Северинівка Жмеринського району безпілотник впав поблизу житлового будинку та здетонував. Від вибуху повилітали шибки, пошкоджено сам будинок, гараж, паркан та газову трубу.

Пожежі вдалося запобігти. З власником домоволодіння та його сином на місці працював психолог ДСНС. Без електропостачання в населеному пункті залишаються 17 будинків.

Чернівецька область. Під час повітряної тривоги силами ППО збито над територією області ворожі ракети. Попередньо без жертв.

Дніпропетровщина. Сили ППО збили над областю 24 повітряні цілі (12 ракет та БПЛА). Кілька енергетичних об'єктів – у Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському районах понівечені - 6 поранених, серед них 5-річна дівчинка. Зруйновані 3 дачні будинки, пошкоджені 4 будинки та автомобілі. Застосовані графіки аварійних відключень світла.

Запоріжжя. 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БПЛА в Пологівському районі, - ОВА.

Черкащина. Повітряні сили збили шість «шахедів» противника - через падіння уламків зазнало руйнацій нежитлове приміщення, також повибивало вікна у приватному домогосподарстві. Утім є ракетні влучання по об'єкту енергоінфраструктури. 

Київщина. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламків пошкоджено 2 приватних будинки.

Івано-Франківщина. Не оминула загроза і Прикарпаття. Ціллю ворога став об'єкт критичної сфери. Обійшлося без жертв. На світанку було знешкоджено повітряні цілі.

Херсонщина. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено 21 приватний будинок. Також були зафіксовані влучання в адмінбудівлі, вищий навчальний заклад, об’єкт критичної інфраструктури, стільникову вежу, агропідприємство, ферму, магазин, гаражні та складські приміщення й автомобілі. Через російську агресію 1 людина загинула, ще 8 - дістали поранення.

Хмельниччина. Сьогодні під час відбиття повітряної атаки в межах області було збито 3 ворожі цілі. 

Львівщина. Цієї ночі Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу «кинджал». Усі 11 безпілотників воїни ПвК «Захід» знищили. Ракети збити не вдалося. Уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури у області. Обійшлося без загиблих та травмованих. 

Нагадаємо,сімсот шістдесят четверта доба незламності: ще один крок до перемоги.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: із перерахованих вище джерел


Читайте також