menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Над проєктом з ремонту танків та БТРів працюємо із західним партнерами»: вінницький волонтер про допомогу ЗСУ

07.12.2022 18:10

Громадська організація «Світла Україна» з початку повномасштабною війни займається військовою волонтерською діяльністю

Нещодавно до вінницького вінницької лікарні передали машину швидкої допомоги. На цьому авто перевозитимуть поранених військових у відносно безпечних районах України, де зараз не йдуть бойові дії. Організували допомогу волонтери з організацій «Світла Україна» та «Etis.help». I-VIN.INFO поспілкувався із співзасновником ГО «Світла Україна» Віталієм Горбаневичем і дізнався про діяльність цієї організації, подальші плани та про те, як можна долучитися до допомоги нашим збройним силам.

«З перших днів війни ми включені в процес допомоги нашим військовим і внутрішньо переміщеним особам. На сьогоднішній день ми охоплюємо весь спектр допомоги нашим Збройним силам, це і харчування і амуніція, медичні засоби, автомобілі. Зараз, коли вже почалось похолодання займаємось також і забезпеченням теплим одягом та білизною. Ще одним напрямком діяльності нашої організації є допомога у пошуку загиблих наших захисників, приймаємо участь у перевезенні поранених до тилових лікарень», - розповідає Віталій Горбаневич.

Волонтери активно співпрацюють із вінницькою лікарнею і передають техніку та обладнання за нагальними запитами медиків.

«Нещодавно придбали реанімобілі, а зараз передаємо в наш вінницький госпіталь дороговартісний цифровий рентген-апарат. В госпіталі була велика потреба на цей рентген-апарат, адже зараз до Вінниці привозять багато поранених захисників».

Також «Світла Україна» працює над великим і надважливим проєктом, який сильно допоможе обороноздатності нашої держави.

«Вже три місяці працюємо із нашими західними партнерами над одним дуже важливим проєктом. Мова йде про ремонт важкої техніки, такої, як танки, БТР тощо. Поки що маємо проміжні результати, консультуємося також із нашими державними органами і сподіваємось, що нам якнайшвидше вдасться реалізувати цей проєкт», - розповідає пан Віталій.

Окрім прямої допомоги військовим волонтери проводять спортивні заходи за участю бійців ЗСУ, на яких, звісно ж, збирають кошти на підтримку наших Збройних сил.

Також Віталій Горбаневич розповідає, що його команда активно підтримає українську наукову спільноту, яка постраждала від цієї війни. Пан Віталій і сам належить до цієї спільноти, тому не може залишити без допомоги своїх колег.

За його словами, їх громадська організація пропагує цінності вільної волонтерської ініціативи, тому кожна небайдужа людина може допомогти у проєктах організації по мірі своїх сил та ресурсів.

«Ми не організовуємо публічних зборів коштів, ми завжди використовуємо ресурси учасників нашої громадської організації і наших західних партнерів. Найбільше нам допомагають партнери з Польщі, Латвії, Швейцарії та Чехії. Ми залучаємо до взаємодії усіх свідомих людей, кому не байдуже наше майбутнє, готові комунікувати та приймати будь-яку допомогу по мірі сил та ресурсів людей. У нас є публічна сторінка в Instagram та Facebook, де ми викладаємо наші фотозвіти, там є наші контактні дані, за якими нам можна писати та телефонувати. Завжди актуальною є потреба у паливі, продуктах харчування, яких зараз не вистачає на деокупованих територіях, тому готові ділитися інформацією про наші проєкти та приймати допомогу від тих, хто звертається до нас із волонтерською ініціативою», - зазначає волонтер.

Волонтерська спільнота України, дійсно, творить дива і семимильними кроками наближає нашу перемогу. Ворогу ніколи нас не здолати, адже Україна – це справжнісінька країна волонтерів.

«Працюємо далі по тих проєктах, які ми забезпечуємо, зупинятися не плануємо. З кожним місяцем ми все більше і більше нарощуємо фронт допомоги і працювати будемо до перемоги – це сто відсотків», - переконаний Віталій Горбаневич.

Нагадаємо, «Волонтерство змінило моє життя тільки на краще»: незрячий вінницький волонтер.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надані Віталієм Горбаневичем

Читайте також