menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Нагороди двох загиблих захисників з Вінниччини вручили їх дружинам

22.03.2023 18:10

Вічна пам'ять загиблим!

Командир однієї з бригад авіації Повітряних Сил ЗСУ вручив високі державні відзнаки дружинам загиблих захисників підполковника Олексія Миргородського («За військову службу Україні») та підполковника Віктора Пенькового («За мужність» ІІ ступеня). Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на АрміяInform.

Екіпаж Мі-8 під командуванням підполковника Миргородського одним із перших у Повітряних Силах почав виконувати бойові завдання зі знищення техніки та живої сили противника. Від початку збройної агресії РФ вертолітник успішно виконав майже 30 бойових вильотів. Результат - знищення сотень окупантів і десятків одиниць ворожої броньованої техніки на Харківщині, Луганщині та Донеччині. Саме екіпаж льотчика 3 класу Миргородського спільно з піхотою вибили російських загарбників із висоти 213 на Харківщині та взяли під контроль низку населених пунктів. Окрім того, зупинили прорив ворожих військ у районі Золотарівки на Луганщині.

Старший бортовий авіаційний технік Віктор Пеньковий у складі екіпажу вертольота Мі-8 неодноразово, ризикуючи життям, виконував польоти на знищення ворожої техніки та живої сили противника. Завдяки екіпажу в травні минулого року в районі Троїцького на Донеччині було знищено 100 російських окупантів, 30 одиниць броньованої та спеціальної техніки. Мужні та професійні дії вертолітників допомогли підрозділам Сухопутних військ зупинити наступ військ противника на цьому напрямку. Загалом на території тимчасово окупованої Донецької області екіпаж успішно виконав майже 30 бойових вильотів, під час яких випустив 444 некеровані ракети класу «повітря-земля» по колонах та позиціях противника.

Командир зауважив, що військовий колектив завжди підтримуватиме родини загиблих побратимів.Водночас, дружини Олексія та Віктора подякували Командуванню та особовому складу частини за всебічну підтримку.

Нагадаємо,наслідки нічної атаки окупантами по Україні.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:взяті з сайту




Читайте також