menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Налагодження співпраці, культурні та соціальні проєкти: результати роботи протягом року у міських громадах Вінниччини

01.01.2024 18:30

Сім міських громад розповіли про реалізовані проєкти

Розвиток громад є ключовим аспектом стійкого соціального та економічного розвитку. Це сприяє підвищенню рівня освіти, соціальної стабільності, відновленню після завершення війни тощо. Міські громади Вінницької області у відповідях на інформаційні запити I-VIN.INFO розповіли про досягненення завдяки проєктній діяльності у 2023 році.

Ладижинська громада

За цей час їм вдалось налагодити співпрацю:

– з Міжнародною організацією з міграції: постійно проводяться заходи з психосоціальної підтримки для жінок ветеранів, загиблих захисників України, заходи з іпотерапії для дітей ВПО та захисників України та заходи для представників освіти.

– з БФ «Право на захист»: створена Рада ВПО при міській раді, надаються юридичні та психологічні консультації ВПО (за потреби).

– з Veteran Hub: надаються юридичні та психологічні консультації ветеранам та членам їх сімей (за потреби).

– з Товариством Червоний Хрест України: постійно проводяться заходи з психосоціальної підтримки для жінок ветеранів, загиблих захисників України, заходи з іпотерапії для дітей ВПО та захисників України.

– з гуманітарною організацією «INTERSOS»: реалізували ініціативу «Червона лавка» для привернення уваги до проблеми гендерно-зумовленого та домашнього насильства.

Також з січня в рамках проєкту «Стійкість» реалізується проєкт для посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та активістів, включаючи незалежні медіа та правозахисників. Були придбані генератор та оргтехніка, проводяться тренінги-семінари для розвитку сучасних м’яких навичок.

Запроваджений проєкт «Надзвичайна підтримка для ВПО у Вінницькій та Хмільницькій областях». Надана гуманітарна допомога понад 260 сім’ям ВПО. Громада стала переможцями конкурсу «Шлях стійкості: підвищення стійкості українців через посилення можливостей психосоціальної підтримки ветеранів».

Крім цього, взяли участь у конкурсі Українсько ветеранського фонду «ВАРТО: Єднання проєкт з реінтеграції ветеранів та членів їх сімей». Так, проєкт «Реінтеграція ветеранів та членів їх сімей у Ладижинській ОТГ» увійшов до переліку переможців. Найвагомішою частиною проєкту є облаштування спортивної зали в реабілітаційному центрі для ветеранів. Разом з тренерами та реабілітологами розроблять «Посібник для тренувань з різними видами травм». Він міститиме найкращі практики ефективної реабілітації. Будуть організовані, зокрема, серії курсів та тренінгів для засвоєння сучасних «м’яких» знань. Також проєкт передбачає розробку програми «Кар’єрний шлях ветерана». Громада, зокрема, стала переможцем проєкту «Раннє відновлення України».

Ямпільська громада

За сприяння суспільно корисного товариства «Людина в біді» розпочали роботи з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу в одному з сіл для облаштування тимчасового житла для переселенців та вразливих груп місцевого населення.

За рахунок «Фонду родини Загорій» провели навчання в Україні і закордоном та встановили пам'ятник Енесмею.

Впровадили спільний проєкт з ГО «Проліска» (допомога ДБСТ, сім'ям де виховуються діти з інвалідністю, сім'ям які знаходяться в складних життєвих обставинах сім'ям ВПО, багатодітним та малозабезпеченим сім'ям). Таким чином, вдалось придбати комп'ютерну та оргтехніку, планшети, парти, одяг тощо.

Також впроваджуються проєкти:

- «Врятуємо пам'ятку культурної спадщини 11-17 століття»

- «Створюємо сучасне обличчя сільському клубу»

Бершадська громада

У липні благодійний фонд «МХП-Громаді» оголосив переможців конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!». Серед них – три проєкти громади:

- «Чисте село здорові жителі громади»: придбати та встановити у одному з сіл 25 контейнерів для збору відходів;

- «Модернізація системи опалення чинник створення комфортного середовища»: планувалась реконструкція системи опалення в Баланівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;

- «Раціональне використання природних ресурсів та енергозбереження»: планувалось придбання подрібнювача гілок для проведення заходів з прибирання парку, кладовища, прибережних смуг та громадських місць села Велика Киріївка.

Станом на 20 грудня 2023 року вищезазначені проєкти реалізовані в повному обсязі.

Барська громада

Цьогоріч реалізовано проєкт МБФ «Ізоляція», який спрямований на підтримку переселенців. Також реалізовано проєкт «Створення умов для відновлення і безперервності мікро, малого, в тому числі релокованого бізнесу Жмеринської та Барської громад Вінницької області шляхом проведення інформаційно-освітніх заходів та розвитку екосистеми з підтримки бізнесу».

Також розпочали втілення проєкту «Шлях стійкості у Барській громаді». Мета – підвищення рівня згуртованості та соціальної активності соціально вразливих груп.

Немирівська громада

Наразі реалізовують проєкт «Капітальний ремонт дорожнього та частини тротуарного покриття по вул. Соборна».

Козятинська громада

Спільно з містом Серадзом, що у Польщі, розпочато спільний проєкт відновлення та розвитку «Мости довіри» .

Крім цього, громада взяла участь в проєктах U-LEAD «Кроки для спеціалістів — взаємодія ОМС та волонтерських об’єднань» та «Кроки для спеціалістів – управління проєктами».

У рамках проєкту за підтримки Уряду Канади «Жінки України: залучені, спроможні, незламні». Провели навчання спеціалістів громади адвокаційній діяльності та проєктному менедженту.

Тульчинська громада

У громаді здобули перемогу у таких проєктах:

- проєкт «Зміцнення громад заради перемоги та громад відродження України»

- програма стажувань «Добре врядування»

- у рамках Гуманітарного реагування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) переселенці та домогосподарства, які приймають ВПО отримають корма для сільськогосподарських тварин

- ГО «Батьківське об'єднання «Промінь надії» за фінансової підтримки фінського Фонду Abilis почала реалізацію ПРОЕКТУ «Тепличне господарство крок до зайнятості осіб з інвалідністю»

- проєкт «Польська полиця в Україні», спрямований на створення доступу до польської літератури в українських публічних бібліотеках.

- ініціатива Cities 4 Cities | United 4 Ukraine за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

- завдяки міжнародній організації з міграції провели поточний ремонт кімнати у стаціонарному відділенні с. Клебань для роздачі їжі в житловому корпусі №1.

Нагадаємо,на Вінниччині за рік реалізували інвестиційні проєкти на 1,4 мільярди гривень.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад у Facebook



Читайте також