menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Наша мета – зробити Бар спортивною столицею Поділля»: у громаді на Вінниччині активно розвивають спорт

09.11.2023 16:00

Спортивні здобутки Барської ТГ за цей рік

Партнерська публікація

Активний розвиток спорту в територіальних громадах Вінниччини не призупиняється навіть в умовах повномасштабної війни, що триває вже майже два роки. У Барській громаді переселенець з Донбасу вивів місцеву команду з футзалу на новий рівень. Місцева влада та соціально відповідальний бізнес фінансують розбудову спортивної інфраструктури та підтримують спортсменів. Барська громада має амбітну мету – стати спортивною столицею Поділля, повідомляє I-VIN.INFO.

I-VIN.INFO вдалось поспілкуватися із виконуючим обов’язки голови відокремленого підрозділу ГО ВФСТ «Колос» у Барській громаді Павлом Люлько.

Команда Барської громади на чолі із паном Павлом виступала на обласних спортивних змаганнях «Найкраща міська спортивна громада Вінниччини 2023». На цих змаганнях барським футзалістам вдалося посісти друге місце. Такий гарний результат для команди забезпечив переселенець з Алчевська Донецької області Олексій Лисений, який переїхав в Барську громаду на початку повномасштабного російського вторгнення.

Раніше Олексій грав у футзал на всеукраїнському рівні, але перестав грати через травми. Проте, тактику гри у футзал він не забув, відтак, ділиться своїм досвідом із футболістами Барської громади.

«Я йому надав зал, м’ячі, весь необхідний інвентар і дав повну свободу в плані підготовки команди. І буквально за рік він натренував сильну команду. Торік на обласних змаганнях ми були одинадцяті, а цього року – вже другі», - розповідає Павло Люлько.

Розвиток фізичної культури та спорту повністю підтримує і місцева влада в Барській громаді.

«Голова Барської громади Володимир Саволюк – сам спортсмен, грав у великий теніс та футбол. Тож важливість розвитку спорту в громаді він прекрасно розуміє і підтримує всі наші ініціативи», - каже пан Павло.

Долучається і місцевий соціально відповідальний бізнес.

«На обласні спортивні змагання «Найкраща міська громада Вінниччини 2023» нашій команді з футзалу потрібна була форма. Я звернувся із цим питанням до міського голови, і він домовився з місцевим інтернет-провайдером HomeNet, які вже за три дні передали нам форму», - каже Павло Люлько.

Крім того, агрофірма «Краєвид Поділля» повністю спонсорує місцеву дитячу команду з футболу, яка виступає на Чемпіонаті України.

Окрім підтримки команд, у Барській громаді не забувають і розвивати спортивну інфраструктуру: будують майданчики та спортивні зали.

«В усіх громадах Вінниччини зараз будують майданчики для футзалу із штучним покриттям. В нашій громаді вирішили піти далі і відкрити ще один такий майданчик, але із газоном. Так, це доволі дороговартісний проєкт, але цей майданчик зроблений за європейськими стандартами – на ньому можна навіть приймати Чемпіонат Європи з міні-футболу», - розповів пан Павло.

В Барській громаді є чотири професійно-технічні навчальні заклади: Барський гуманітарно-педагогічний коледжу імені Михайла Грушевського, Барський коледж транспорту та будівництва, Барський професійний будівельний ліцей та Кузьминецький професійний аграрний ліцей. Нещодавно в громаді започаткували змагання між цими закладами з семи видів спорту.

«Донедавна проводився чемпіонат Жмеринського району між навчальними закладами. В ньому брали участь сім команд, але чотири з них – це заклади з Барської громади. Тому ми вирішили: «Навіщо нам цей районний чемпіонат? Будемо проводити змагання у себе в громаді між чотирма закладами». Причому, повноцінні змагання із медалями та кубками з семи видів спорту», - зазначає Павло Люлько.

В Барській територіальній громаді підтримують високий рівень спортивного розвитку навіть попри виклики повномасштабної війни, що триває вже майже два роки. Мешканці громади, спортивні активісти та місцева влада ставить перед собою доволі амбітну мету:

«Місто Бар і вся Барська громада живе спортом цілком та повністю. Наша мета і мета голови нашої громади – це зробити Бар спортивною столицею Поділля».

Читайте також, «Міст між Україною та Молдовою будуватимуть», - вінницький нардеп.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький

Читайте також