menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Наша ППО – просто титани»: окупанти намагалися атакувати Київ безпілотниками та ракетами

02.06.2023 09:30

Що відомо про нічну атаку

Окупанти продовжують атакувати Київ всіма можливими засобами. Цього разу атака була комбінованою – дронами та крилатими ракетами одночасно. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис у Телеграм-каналі Голови КМВА Сергій Попко.

Цієї ночі пуски ракет здійсненили із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію.  Ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА. За попередніми даними це були баражуючі боєприпаси «Shahed».

«Наша ППО – просто титани. Але! За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом та навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони були виявлені і знищені понад 30 повітряних цілей різного типу (остаточні дані про кількість, тип ракет та БпЛА незабаром повідомлять Повітряні сили)!», - зазначає Сергій Попко.

Наразі Інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня. Всі дані оперативного зведення збираються та уточнюються. За попередньою інформацією від Генштабу ЗСУ, ворог застосував 15х крилатих ракет (тип уточнюється) та 18х іранських бойових БПЛА Shahed. Всі ці повітряні загрози перехопили наші захисники. Інформація оновлюється.

«Протягом доби 1 червня ворог завдав 12х ракетних атак з використанням 10х балістичних та крилатих ракет «Іскандер» (перехоплених захисниками України) та 2х зенітних керованих Крім того, окупанти завдали 46-х авіаударів та 107-х атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах На жаль, внаслідок обстрілів загинуло та поранено мирних жителів, в тому числі дітей. Також пошкоджено дитячу поліклініка, багатоквартирні будинки, приватні будинки та іншу цивільну інфраструктуру», - зазначає Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, чотириста шістдесят третя доба незламності: ще один крок до перемоги.       

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото:  ілюстративне з вільних джерел

Читайте також