menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Найбільше сподобалось розподіляти ресурси»: для студентів на Вінниччині провели гру про демократію (ФОТО)

27.04.2024 13:45

Шведська гра навчає комунікації між громадянами та місцевою владою

Партнерська публікація

Підтримка розвитку молоді важлива повсякчас, особливо у складний період для країни. Це вклад у майбутнє України. Одним з таких прикладів можна назвати гру про демократію та місцеве управління «Electionville» (Місто Виборів). Саме її провели для студентів Могилів-Подільського монтажно-економічного фахового коледжу на Вінниччині, повідомляє I-VIN.INFO.

Учасники та учасниці гри створили власні політичні партії та працювали над забезпеченням благоустрою міста Могилів-Подільський. Робили вони це в рамках обмежених ресурсів та незвичайних ситуацій, які впливали на розвиток подій у місті. 

«Найбільше сподобалось розподіляти ресурси і робота у команді. Завдяки цьому дійшла чіткому висновку, що всі рівні у правах та обов’язках. І обмежувати когось у чомусь – неправильно», – ділиться враженнями учасниця гри, студентка 2-го курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Наталія Гудзій.

Так, гра дозволила молоді вивчити процес місцевого управління, цінності демократії, мистецтво ведення перемовин та утворення політичних союзів для розвитку міста.

Голова громадської організації «МЕДІА-ЦЕНТР ЮА» Світлана Пустовіт розповіла, що це чудовий спосіб зрозуміти, як працює ваша громада та як ви можете сприяти її розвитку: 

«Як тільки розпочалась гра, у дітей одразу з’явився захват у очах. Вони активно вигадували назву партії, працювали у командах, були водночас експертами та підтримкою один одному. І надзвичайно приємно було чути, що це дало їм поштовх задуматись над кар’єрою політика у майбутньому».

Ініціатори заходу додали, що гру вирішили подарувати студентам:

«Це перша проведена гра на Вінниччині і враження від процесу позитивні. Студенти були ефективно залучені в роботу. І головне – зважали не лише на власні партійні інтереси, а й суспільні інтереси. Молодь думає про суспільне благо».

Довідково:

«Electionville» (шведська гра) — це вигадане місто, в якому представники влади (гравці) в умовах обмеженого бюджету повинні забезпечити благоустрій міста. Гра дає розуміння як працюють демократія, її процеси та цінності. Навчає комунікації між громадянами та місцевою владою.

Захід проведено у партнерстві між Вінницькою обласною громадською організацією «МЕДІА-ЦЕНТР ЮА» та Могилів-Подільським монтажно-економічним фаховим коледжом.

Нагадаємо, волонтерський форум пройшов у вінницькому університеті.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак  


Читайте також