menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Очікується прибуття води»: у Херсонській області борються з наслідками підриву дамби

07.06.2023 09:30

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Цієї ночі надзвичайних подій у Херсонській області не було. Інтенсивність підтоплення зменшується, проте через значні руйнування дамби, вода ще прибуватиме. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис у Телеграм-каналі голови Херсонської ОВА Продукін Олександр.

Як зазначає голова Херсонської ОВА Олександр Продукін, очікується рівень підняття води близько одного метру. Також почало затоплювати Білозерську громаду у Херсонській області.

«Загалом станом на ранок затоплено 1852 будинки на Правобережній Херсонщині. Усі працюють, аби допомогти людям, які опинилися в зоні підтоплення. До нас звернулися 13 людей, з яких 5 жителі Лівобережжя. Станом на 6 ранку евакуйовані 1457 людей. Зокрема, з мікрорайону Корабел вивезли 1286 людини», - каже Олександр Продукін.

Як повідомляють у SPRAVDI , через теракт окупантів на Каховській ГЕС збитки від загибелі усіх біоресурсів складуть до 10,5 мільярдів гривень. Лише збитки для рибної галузі можуть сягнути близько 4 млрд грн, повідомили в Мінагрополітики. Підрив дамби передбачає на Херсонщині затоплення орієнтовно 10 тисяч га сільськогосподарських земель на правобережжі, а також у декілька разів більше на лівому березі області, який зараз перебуває під окупацією. Крім того, техногенна катастрофа зупинить водопостачання 31 системи зрошення полів Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей.

У Каховському водосховищі з моменту підриву дамби рівень води впав на 2,5 м, повідомив Олександр Вілкул.

Станом на 6 червня 21:00, рівень води в акваторії Миколаєва загалом піднявся на 32 см, повідомив Олександр Сєнкевич.

Як зазначає голова Снігурівської громади у Миколаївській області Іван Кухта, станом на 07:00 ранку міст в селі Єлизаветівка зруйновано. В с. Галаганівка повністю затоплений. На даний час відкрите сполучення між Снігурівкою та с. Василівка, с. Євгенівка, с.Павлівка та с.Тамарине.

На превеликий жаль маємо таку ситуацію.

«В громаді проводимо евакуацію мешканців 3 будинків, 43 городи підтоплені вода прибуває до будинків», - йдеться у дописі.


Нагадаємо, «Будь-яке різке підняття чи падіння рівня води завжди є катастрофічним»: наслідки підриву Каховської ГЕС.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Суспільне

Читайте також