menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Олімпійська надія»: юні легкоатлети змагалися на обласній першості (ФОТО)

20.06.2023 20:30

Зірки майбутнього українського спорту виступили на змаганнях у Вінниці

Сьогодні у Вінниці пройшли обласні спортивні змагання з легкої атлетики «Олімпійська надія». У цій першості взяли участь юнаки та дівчата 2008-2009 року народження – вихованці спортивних шкіл з різних куточків Вінниччини, повідомляє I-VIN.INFO.

До Вінниці приїхали команди з Барської, Жмеринської, Козятинської, Літинської, Немирівської, Мурованокуриловецької, Тульчинської, Хмільницької та Ямпільської спортивних шкіл. Також у змаганнях взяли участь вихованці та вихованки Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики та Вінницької МДЮСШ №1, на стадіоні якого проводився цей спортивний захід.

«Спортивне товариство «Колос» завжди приділяло легкій атлетиці особливу увагу. Ми розуміємо, що футбол – король спорту, а легка атлетика – це королева. Ми пишаємось нашими вихованцями – олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу та Європи. Завдяки їхнім талантам та прагненню до перемоги спорт став однією з найбільш конкурентоспроможних галузей України на міжнародній арені. Ми хочемо, щоб ці змагання пройшли не тільки під егідою «Хто ти, майбутній олімпієць?», а й під гаслом «Тільки я – переможець». Прагнемо, щоб цей дух перемоги передався нашим захисникам, які воюють за свободу нашого народу», - привітав учасників змагань голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк.

Юнаки та дівчата в цей день змагались у різних дисциплінах: біг на різні дистанції – від 100 до 1500 метрів, стрибки у довжину та висоту і штовхання ядра.

«На цю першість приїхали одинадцять наших дівчат та юнаків різного віку. Усі вони регулярно тренуються та беруть участь у чемпіонатах області та України. Наша школа вже не вперше бере участь у змаганнях «Хто ти, майбутній олімпієць?», хоча для деяких дітей це буде перший подібний досвід», - розповів директор Тульчинської ДЮСШ для дітей сиріт Володимир Юрківський.

На цей захід могли приїхати набагато більше юних спортсменів та спортсменок, але через початок літніх канікул багато хто з них відправився на довгоочікуваний відпочинок.

«Деякі діти пороз’їжджалися, тому на ці змагання вдалося зібрати лише вісьмох спортсменів та спортсменок. Загалом наше невеличке місто Немирів може похвалитися здобутками в легкій атлетиці. З нашої школи вийшло чотири чемпіони України, є багато спортсменів та спортсменок в збірній області та один кандидат у члени збірної України. Це надихає наших найменших вихованців та вихованок більш наполегливо тренуватися та ставати ще кращими», - каже керівник Немирівської ДЮСШ Віктор Глазков.

На обласних спортивних змаганнях з легкої атлетики «Олімпійська надія» виступали як і досвідчені спортсмени та спортсменки, які їздили на чемпіонат України, так і юнаки та дівчата, які тільки починають свій спортивний шлях.

«Як колишній «колосовець» не міг пропустити ці змагання, привіз сюди моїх нинішніх вихованців. Сьогодні тут беруть участь одні з найкращих моїх легкоатлетів та легкоатлеток, які вже змагалися на чемпіонаті України і показували там дуже хороші результати. Думаю, для них тут не буде особливої конкуренції. Хочу, щоб вони поставили для себе нові особисті рекорди», - зазначив тренер-викладач Вінницької МДЮСШ №1 Володимир Прошин.

Подібні спортивні заходи заохочують дітей в громадах більш активно тренуватися та досягати все кращих результатів. Також до спортивного життя Вінниччини долучаються і діти переселенців з областей, де тривають бойові дії.

«Зараз, під час літніх канікул, багато дітей молодшого віку почали менш активно відвідувати тренування. А от старші наші вихованці продовжують регулярно займатися. Активно долучаються до занять легкою атлетикою і діти ВПО. У мене дві дівчинки з Краматорська, 2010 та 2012 років народження, тренуються та подають великі надії», - розповів директор Жмеринської ДЮСШ Володимир Саволюк.

На цих змаганнях маленькі легкоатлети та легкоатлетки реалізовують свої великі мрії. Першість проходила під егідою «Хто ти, майбутній олімпієць?» і ця назва була обрана не просто так, адже саме учасники цих змагань в майбутньому можуть представляти нашу країну на олімпійській арені.

«Від нашої СДЮСШОР з легкої атлетики сьогодні тут виступають юні спортсмени та спортсменки, які не так давно займаються, але подають великі надії. Ці змагання для них принесуть користь у майбутній перспективі. Наші вихованці та вихованки постійно тренуються і виступають на змаганнях. А далі вони підуть на канікули – вони це заслужили», - зазначив Заслужений тренер України Віктор Постемський.

За результатами змагань усі призери та переможці отримали медалі, грамоти та призи від благодійного фонду «МХП – громаді» та Вінницького обласного відділення НОК України.

Читайте також, вінницький спортсмен-військовий отримав звання «Заслужений тренер України».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

Читайте також