menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

ТОП-10 найяскравіших мемів 2022 року (ФОТО)

02.01.2023 18:15

Кримський міст, Медведчук та бойові трактори: які меми породила війна

Минулий рік приніс усім українцям та українкам багато горя, страху та смутку, проте цей же рік став таким собі ренесаном культури інтернет-мемів в Україні. Навряд чи хоч одна країна у світі вміє так само вміло знаходити та створювати приводи для сміху в такі нелегкі часи. I-VIN.INFO зібрав десять інтернет-мемів про війну, що народилися у 2022 році.

Паляниця

На початку повномасштабної війни українці зрозуміли, що фізіологічна будова щелепи російських оккупантів не годиться для вимовлення простих українських слів (вона підходить лише для повторення пропагандистської мантри про вісім років та укронацистів), тому ми швидко навчилися знаходити диверсантів у своєму оточенні за допомогою прекрасного українського слова «Паляниця».

Бойові трактори

Тоді ж, на початку повномасштабного вторгнення, коли російські колони бронетехніки розбивали одну за іншою, на допомогу з родючих українських полів прийшли фермери з їх тракторами, які в лічені хвилини чіпляли на буксир російські танки та БМП та відвозили подалі від брудних окупантських рук, кудись ближче до ЗСУ.

(Я нікого не боюсь. Але це... Це лякає мене)

Чмоня

Одного разу до Сил оборони України потрапив дуже колоритний окупант, який охарактеризував собою усю російську армію. Він настільки «сподобався» українцям, що вони наробили купу мемів із ним.

Чорнобаївка

Невеличке село Чорнобаївка у Херсонській області вже стало легендою і взірцем «геніальності» російських військових. Вперше російські війська на аеродромі Чорнобаївки розбили ще на початку вторгнення – 27 лютого. Це жодним разом не збентежило командування ворога і вони продовжили використовувати аеродром Чорнобаївки.

Медведчук

До речі, не відходячи далеко від чмонь, після початку широкомасштабної війни з України намагався виїхати сумнозвісний колаборант Віктор Медведчук, але його вдалося затримати правоохоронним органам. Фото після його арешту виявилося настільки потішним, що він затьмарив собою свого попередника та став другим чмонею.

Мирного рішення не буде

Ще одним популярним мемом минулого року стало фото п’ятого Президента України Петра Порошенка із ножем в агресивній позі, яка явно натякає, що мирного рішення таки не буде, навіть неважливо про що йде мова, Петро Олексійович жартувати не налаштований.

Кримський міст

В жовтні минулого року на незаконно побудованому Кримському мосту стався сильний вибух, який сильно пошкодив міст та зменшив можливість росіян забезпечувати свої війська на Херсонщині. Звісно ж, українці були дуже раді цій новині та взялися робити меми.

Цей день настав…

Коронна фраза волонтера Сергія Притули стала ідеальним шаблоном для різного роду жартів, тому українські мемороби не забарилися.

Борис Джонсон

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії став великим другом усієї України з перших днів російського вторгнення, а його приїзд до Києва та зустріч із Володимиром Зеленським стала поводом для великої кількості мемів.

«Кавуновий бум»

11 листопада українські військові звільнили місто Херсон. Українці чекали на цей день довгими місяцями і їхня радість від новини про звільнення стала пропорційною довгому очікуванню. Українці у соціальних мережах також бурхливо відреагували на звільнення Херсона.

Майже планові відключення електроенергії

Ну, а найбільш актуальними і на сьогоднішній день залишаються меми про відключення світла. Не дивлячись на терористичну стратегією росії, яка має на меті знищити українську критичну інфраструктуру за допомогою ракетних ударів, українці не втратили позитиву і продовжують жартувати на актуальну тему. Такі вже ми.

Читайте також, Україна націлена на розробку бойових безпілотників «повітря-повітря».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел

Читайте також