menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

ТОП-10 спортивних досягнень Вінниччини

31.12.2023 18:15

Що здобули вінницькі спортсмени впродовж року?

Ось і добігає кінця 2023 рік. Попри війну українці здобувають перемоги у різних сферах. Особливими досягненнями можуть пишатися вінницькі спортсмени, які гідно представляли Вінниччину на всеукраїнській та міжнародній аренах. Про топових спортсменів та їхні перемоги розкаже далі I-VIN.INFO

Роман Кокошко

Український легкоатлет, що спеціалізується у штовханні ядра, чемпіон України, рекордсмен України. Роман Кокошко успішно виступив на міжнародному турнірі «Meeting International Schifflange» та зайняв третє місце на змаганнях зі штовхання ядра. В одній зі спроб штовхнув ядро на 20,36 метрів. Змагання проходили у португальському місті Лейрія. Роман має всі шанси вибороти ліцензію на Олімпійські ігри у 2024 році.

Дмитро Даниленко

Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, отримав першу ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Тренер Дмитра – Світлана Сергун, Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України з веслування на байдарках і каное.

Важа Даіаурі

Заслужений майстер спорту України з сумо, став абсолютним чемпіоном всіх міжнародних змагань найвищого рангу, включаючи чемпіонат світу, Європи, Всесвітні та Європейські ігри. Став чемпіоном ІІІ-х Всесвітніх ігор з єдиноборств з сумо. А визнанням досягнень Важі на державному рівні стало нагородження орденом Президента «За заслуги» ІІІ ступеня. Тренер Важі – його батько Важа Даіаурі, Заслужений тренер з сумо.

Ігор Бичков

Кращий спортсмен Вінниччини листопада 2023 року – чемпіон України з греко-римської боротьби. Багаторазовий переможець обласних та всеукраїнських чемпіонатів з греко-римської боротьби, чемпіон Вінницької області серед дорослих, бронзовий призер Чемпіонату світу. У свої 20 років Ігор Бичков став призером чемпіонату світу та отримав звання «Людина року-2019» у номінації «Спортсмен року». За підсумками цьогорічного чемпіонату України з греко-римської боротьби, який проходив у місті Полтава, Ігор Бичков отримав шанс відбору на Олімпійські ігри-2024.

Софія Оленич

Краща спортсменка Вінниччини грудня 2023 року – срібна призерка чемпіонату Європи серед спортсменів з порушенням слуху (виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу у вправі ПП-міх змішана вправа (стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів); у вправі ПП-3 (стрільба з пневматичного пістолету на 10 метрів, 60 пострілів) спортсменка посіла 4 місце і виконала норматив майстра спорту.

Яна Шелемба

Вінничанка Яна Шелемба стала чемпіонкою світу зі змішаних єдиноборств ММА серед молоді. Змагання проходили у столиці Албанії — в місті Тирана. Яна стала чемпіонкою світу серед молоді у ваговій категорії 56,7 кг. Також Яна стала чемпіонкою України з рукопашного бою.

Віталій Коломієць

Цього року Віталій Коломієць гідно виступив на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу, виборов дві медалі – малу золоту у становій тязі та малу срібну медаль у присіданнях. Змагання відбулись у литовському місті Друскінінкай. Чемпіон переміг із сумою триборства 912,5 кг (присідання – 355 кг, тяга станова – 315 кг, жим лежачи – 242,5 кг).

Іван Чупринко

Чемпіон світу з пауерліфтингу, Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу. Цього року він Іван переміг на чемпіонаті світу з жиму лежачи, що проходив у місті Сан Сіті, Південно-Африканська Республіка. Вінничанин переміг одразу у двох дисциплінах – класичний та екіпірувальний жим лежачи, а також побив рекорд світу у другій дисципліні.

Сергій Колесник

Чемпіон Європи і бронзовий призер чемпіонату світу серед кадетів. Цього року вінничанин встановив рекорд України на всеукраїнському чемпіонаті з важкої атлетики серед молоді у ваговій категорії до 109 кілограмів - у сумі двоборства 305 кілограмів. Окрім цього, він здобув дві золоті та одну срібну медаль на чемпіонаті України з важкої атлетики, який у травні проходив у Луцьку.

Роман Кашпур

Роман Кашпур – військовослужбовець з Вінницької області, ветеран, внаслідок бойових дій у 2019 році втратив частину ноги. Проте це не зупинило його протягом одного тижня пробігти два марафони з протезом на нозі – Марафон морської піхоти США та Нью-Йоркський марафон. Весь шлях він пробіг з українським прапором, а на фініші його зустріла дружина Юлія, яка супроводжує та підтримує Романа. Ветеран не зупиняється, і вже анонсував підготовку до нового марафону – в березні 2024 року у Токіо.

Звісно, це далеко не всі досягнення наших спортсменів. Їх в рази більше. І кожним з них пишається не тільки Вінниччина, але й вся Україна. 

Читайте також, незламний юний вінничанин, який отримав опіки після ракетного удару 14 липня, повернувся до занять танцями. 

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: I-VIN.INFO, 33kanal.com, Вінницька ОВА, Яна Шелемба, Facebook сторінки спортсменів.

Головне фото: з вільних джерел.

Читайте також