menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Отримані знання застосуємо при відбудові нової України» - голова Тростянецької громади (ФОТО)

Закінчився перший день Європейського конгресу місцевого самоврядування

Насичений та продуктивний день провели представники громад з України у Польщі. Їм вдалося поспілкуватися з колегами із Польщі та інших дружніх країн. Обмін досвідом та налагоджування партнерських зв'язків стане важливим кроком у подальшому розвитку громад, впевнені вони. Адже під час повномасштабної війни українським громадам довелось долати багато викликів. Крім того, загострились численні проблеми, які слід вирішувати вже зараз, розповідає I-VIN.INFO.

На VIII Європейський Конгрес місцевого самоврядування приїхала й делегація з Вінницької області. Представники громад впевнені, що українсько-польське співробітництво наразі розвиватиметься ще більш активно.

А голова Тростянецької міської громади Сумської області Юрій Бова зізнався, що намагається щороку потрапити на Конгрес у Польщу:

«Конгрес більше не про інвестиційні можливості чи партнерство, а про досвід. Він відбувається щороку, тому намагаюсь приїздити сюди кожного року. Нас запрошують слухати дискусії про те, наприклад, яким чином краще залучити інвестора, як спорт впливає на регіональний розвиток. Тому це такі форуми, на яких варто черпати знання та філософію. А якщо вдасться знайти контакти для подальшої співпраці - це взагалі ідеально.Для прикладу, тому що я розумію польський, за півдня мені вдається спокійно відвідати три-п’ять лекцій на цікаві для мене теми. Тобто, це економіка, соціальна політика або ж медицина. І деякі речі відкладаю у пам’яті, адже це потрібно буде реалізовувати при відбудові нової України. Відтак, все, що говорять польські друзі, потрібно для себе брати до уваги й нам. До того ж, це досвід різних кращих українців. Тому такі форуми дійсно актуальні для кожного голови громади».

Тож, вже завтра на I-VIN.INFO читайте публікацію про дискусійну панель «Війна в Україні. Що буде далі?».

Нагадаємо, представники громад на конгресі у Польщі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Євгенія Гулько




Читайте також