menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

П’ятеро вінничан загинули на передовій

01.09.2023 18:30

Вічна пам’ять Героям

Активні бойові дії на сході та півдні України, які ведуться задля збереження української державності, вимагають від нашого народу найбільшої жертви – життів наших співвітчизників. Нажаль, Вінниччина втратила ще п’ятьох своїх синів: Михайла Свйонтека, Олександра Бінецького, Сергія Бухтія, Олександра Миськова та Вадима Андрієвського, повідомляє I-VIN.INFO.

На фронті загинув 22-річний кулеметник «азовець» з Барської громади Михайло Свйонтек. Про це 31 серпня інформує Барська міська рада.

«Сьогодні до громади надійшла ще одна страшна звістка – невдовзі востаннє додому повернеться Герой, старший солдат кулеметник 2 відділення 1 взводу оперативного призначення 1 роти оперативного призначення 2 батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення «Азов» Свйонтек Михайло Юрійович, 2001 року народження, житель села Гармаки», — йдеться у повідомленні.

З березня 2022 року захисник перебував у статусі безвісти зниклого. Нині його особу ідентифіковано і підтверджено загибель на полі бою за експертизою ДНК.

Михайло став до лав Збройних сил України незадовго до повномасштабного вторгнення російської федерації.

«Герой прожив коротке, але свідоме життя справжнього чоловіка та патріота. Він не встиг здійснити всіх своїх мрій, але й не лишився осторонь війни. Пішов боронити свою землю, свій народ. За нас він віддав найдорожче — своє життя», — читаємо у некролозі.

Під Бахмутом загинув хоробрий 30-річний уродженець Браїлова Олександр Бінецький. Про це інформує Жмеринська міська рада.

«Жмеринську міську територіальну громаду знову огорнув пекучий біль: віддав життя за рідну країну та пішов у засвіти наш земляк Олександр Бінецький. Він любив Україну та не міг допустити, щоб ворожий чобіт топтав рідну землю», — йдеться у повідомленні.

Відважний, сміливий та сильний духом воїн пройшов пекло АТО, службу в складі ТРО Київщини, отримав військовий вишкіл за кордоном та боронив Україну у складі 101 ОБрО ГШ ЗСУ імені генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Жмеринчанин мав авторитет серед військових, добре знав військову справу та вірно служив українському народу. За Україну, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця він віддав найдорожче — життя.

Олександр народився і навчався у Браїлові та протягом тривалого часу проживав на Київщині.

30-річний воїн-оборонець загинув 30 серпня у Бахмуті на Донеччині. У Олександра Бінецького попереду було довге життя, але ненависний ворог перекреслив всі його мрії й сподівання та обірвав молоде життя воїна.

На фронті загинув випускник Немирівського фахового коледжу будівництва, економіки та дизайну ВНАУ — Сергій Бухтій. Про це інформують у самому виші.

Сумна звістка прийшла у стіни Немирівського фахового коледжу будівництва, економіки та дизайну ВНАУ про загибель нашого випускника. 30 серпня у боях за незалежність України, виявивши стійкість і мужність, загинув наш випускник та земляк – Бухтій Сергій Миколайович, 1973 р.н., - йдеться у повідомленні.

Сергій, навчався в коледжі у 1988-1992 роках. Був гарним одногрупником, успішним та відповідальним студентом, добрим товаришем та надійним другом. Був майстром своєї справи та гідно підтверджував фах будівельника.

Загинув солдат Нацгвардії України Олександр Миськов з села Мальчівці. Про це повідомили на сайті 20 хвилин Вінниця.

Уродженець села Мальчівці, Олександр Миськов, не чекав на повістку з військкомату. З перших днів війни став на захист України від російської навали.

Загинув нацгвардієць 29 серпня під час виконання бойового завдання.

Житель села Вільшанка, Вадим Володимирович Андрієвський, 23 липня 1979 року народження, приєднався до небесного легіону. Про це повідомили у Тульчинській РВА.

Через поранення на полі бою, захисника доставили до міської лікарні Львова, де від отриманих травм Вадим Андрієвський 27 серпня 2023 року помер. Лікарі боролись за його життя, проте, не змогли врятувати. Солдат Андрієвський Вадим Володимирович був номером обслуги.

«Тульчинська районна військова адміністрація висловлює щирі слова співчуття родині, друзям, побратимам, односельчанам. Розділяємо біль вашої втрати та сумуємо разом з вами. Вічна пам’ять і низький уклін тобі, Воїне нескореного народу незламної країни. Герої не вмирають! Вічна шана та пам’ять!», – йдеться у повідомленні.

Читайте також, вінничани можуть подати заяви на страхові виплати онлайн.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з дописів

Читайте також