menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Патріотичними візерунками розписували екосумки юні вінничани (ФОТО)

01.06.2023 20:55

Майстер-клас приурочили до Міжнародного дня захисту дітей

Матеріал опубліковано на партнерських засадах

Сьогодні у Вінниці відбувся майстер-клас «Art for kids» для дітей переселенців та військовослужбовців. Захід організували громадське об'єднання «Ми-вінничани» та громадська організація «СМОВ». Малеча розмальовувала ексосумки у патріотичному стилі, дізналась більше про тонкощі роботи з тканиною та почала літо з корисного, повідомляє I-VIN.INFO.

«Творчість повинна приносити користь всім навколо. Коли ти щось вмієш, це круто - поділитися цим. У мене двоє діток, які сьогодні теж стали учасниками майстер-класу. Особливо це важливо у сьогоднішній Міжнародний день захисту дітей. Щаслива, що змогла присвятити цей день діткам. Звичайно, трохи важко утримати їх увагу, але з новими знаннями вони зможуть розмальовувати різні речі надалі самостійно. Та й взагалі діти мають багато творити, як в Японії. Там навчають в більшості не точній науці, а малюванню. Тому що через олівці, пензлі, фарби діти пізнають світ. Це важливо, коли дитина самовиражається. І допомагає в цьому малювання», - розповідає художниця-дизайнерка Ірина.

На майстер-клас прийшли діти різного віку. Серед них були й однокласниці, 9-річна Дарина та 10-річна Аня, які дізнались про цей захід випадково.

«Оголошення про майстер-клас побачила завдяки перепосту моєї подруги у соцмережі. Показали доньці, й вона відразу з радістю почала повторювати, що точно хоче туди прийти. Дійсно важливо, коли літо починається з таких корисних речей і спілкування з однолітками, а не за гаджетами», - каже мама Дарини Людмила.

Так, кожен учасник міг обрати вже готовий малюнок на свій смак. Або ж створити дизайн шоперу самостійно. Але стиль малюнків все одно залишався патріотичним. За словами пані Ірини, саме патріотизм став досить актуальним протягом минулого року від початку повномасштабного вторгнення.

Одна з учасниць майстер-класу Єлизавета з трепетом розповіла, що для неї участь в цьому заході дуже важлива:

«Мій тато та дідусь зараз захищають нашу Україну. Я їх дуже люблю. І якби у мене була можливість розмалювати ще одну сумку, я б їх подарувала рідним. Ці сумки знадобляться їм там більше».

«Мені сподобались різні малюнки, але вирішив обрати композицію блакитно-жовтих квітів. Раніше ніколи не розмальовув такі шопери, і було важко. Коли нам пояснили, як з цим всім працювати, стало легше. Також добре, що була поруч сестра, бо трішки втомився розмальовувати», - каже 8-річний Максим.

Художниця-дизайнерка додає, що така арт-терапія розслабляє і якихось особливих тонкощів в цьому немає. Тому почати розмальовувати різні речі може кожен власноруч. Єдине, на що варто звертати увагу, це деякі технічні моменти:

«Головне - це вода та фарба. Все залежить від текстури, якої ви хочете досягти. Для прикладу, шопери, на яких дітки сьогодні малювали, я готувала два дні. До фарби води не додавала для плотності малюнка. Але якщо ви хочете намалювати якусь природу чи портрет, для ефекту напівпрозорості варто додати води. Та найкраще - експериментувати. Можна малювати навіть долоньками для тактильності відчуттів. Головне ж - це емоції, з якими ви малюєте».

«На жаль, в 2023 році через «недоброзичливих сусідів» права дітей досі порушються. З цим потрібно боротись. Ми хотіли подарувати гарний настрій та щастя нашим діткам. Це і є мета такої корисної події для дітей із сімей ВПО та військовослужбовців, які зараз боронять нашу країну. Це як маленьке розвантаження для них. Вдруге Міжнародний день захисту дітей проходить в умовах війни і ми не святкуємо його так масштабно як колись. Головне, що ми змогли подарувати маленьку частинку радості дітям у такий нелегкий час», - зауважує голова ГО «СМОВ» Дмитро Биковський.

Нагадаємо,у Вінниці погасили марку до Міжнародного дня захисту дітей.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак



Читайте також