menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Перспективи російського автопрому та історія про ісламського муфтія: моніторинг росЗМІ

26.12.2022 19:40

Моніторинг росЗМІ за 12–18 грудня 2022 року

Минулого тижня російські медіа вкотре розповідали про воєнні успіхи росіян та обіцяли, що скоро армія рф буде повністю забезпечена технологічною зброєю, якій немає аналогів у світі. Писали про перспективи російського автопрому, розмірковували, як німці через високі тарифи зимуватимуть у росії, й вигадували історію про ісламського муфтія, який за завданням СБУ дестабілізував релігійні спільноти Криму.Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Тексти.org.ua.

Минув черговий тиждень, коли російська пропаганда запевняла своїх читачів в успіхах на фронті, обіцяла, що Бахмут ось-ось упаде, і повідомляла про колосальні втрати ЗСУ. росЗМІ тішилися: в російській армії повністю «налажено тыловое обеспечение армии», а росія перехопила ініціативу на полі бою: «оборона противника потрескивает и медленного прогибается».

Для пояснення причин зволікань у процесі захоплення Бахмута пропаганда розказує про західних наймаців і сильні укріппозиції ЗСУ.

Також дезінформатори ухопилися за слова генерал-лейтенанта ВС Великої Британії Роберта Маговена про операції британців щодо захисту дипломатичних місій і навчань українських військових. росЗМІ почали представляти їх як зізнання в активній участі Королівства у воєнних діях проти росії, а окремі «експерти» використали інтервʼю для підтвердження попередніх фейків про перебування посадовців НАТО в Маріуполі під час боїв за місто.

Водночас російська пропаганда заявляє про успішне розроблення нової зброї. А її випробовування стає ще одним аргументом на користь проведення «спецоперації». Також ЗМІ росії поширюють меседжі про надзвичайну перевагу російського озброєня над західним.

Насправді ж росія змушена купувати зброю та технології в тих країн, які залишаються вірними союзниками путіна та напіввигнанцями на міжнародній політичній карті: Білорусі, Ірану та, можливо, КНДР.

Паралельний імпорт по-російськи: німецький Калінінград і китайський авторинок. Минулого тижня в росЗМІ потрапили новини, що в Росії закінчуються іномарки, ціни на них та запчастини до них зросли, а «дефицит новых машин в 2023 году может достичь 1 млн штук».

Усе це – в умовах продовження пропагандистського наративу про успіх імпортозаміщення та переваги для російського бізнесу від утечі іноземних компаній.

І поки російське виробництво не в змозі задовольнити попит населення на технологічні речі, російські експерти заспокоюють та обіцяють, що в майбутньому ситуація зміниться і «всем, кто хочет приобрести автомобиль, стоит дождаться весны следующего года. К этому времени рынок заполнится китайскими и корейскими (південнокорейськими – ред.) машинами, а цены нормализуются, в том числе и на подержанные варианты».

Про церковні справи. росЗМІ постійно цікавляться церковними справами в Україні. Минулого тижня дезінформатори розповідали, як Україна погано ставиться до православної віри.

Роспропаганда заявляє, що католицизм в Україні виступає провідником «западного влияния», а «католические «учебные заведения» виступають як «полноценные политико-лоббистские институты».

Нагадаємо,російське вторгнення: триста шоста доба.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Головне фото: з вільних джерел

Фото: взяті з сайту




Читайте також