menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

По військових об’єктах в Ірані здійснили масовану атаку

29.01.2023 11:30

Жодна з країн поки не взяла відповідальності за цю атаку

В ніч з 28 на 29 січня по всій території Ірану лунали вибухи на заводах з виробництва боєприпасів, авіабазах, військових складах а також урядових будівлях. Яка з країн чи організацій стоїть за цими атаками наразі невідомо, але дехто підозрює в цьому Ізраїль. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на BBC Ukraine.

Ця новина є дуже важливою для українців, адже Іран постачає росії атакувальні дрони «Shahed», якими окупанти б’ють по мирних містах України, а також росія намагається домовитись із керівництвом Ірану про придбання балістичних ракет.

За повідомленнями іранських ЗМІ, вибухи лунали у місті Шахід-Салімі в провінції Східний Азербайджан, там спалахнув великий завод з виробництва моторних мастил. Також атаки безпілотників зазнав також завод з виробництва боєприпасів у центральній провінції Ісфахан. Повідомляють і про вибух на авіабазі у місті Дизфуль на заході Ірану, вибухи й пожежі в містах Хамадан (захід країни) та Решт, що на півночі.

Вибухи лунали і в столиці Ірану. Очевидці стверджують, що був атакований урядовий квартал Тегерану, а над столицею підняли бойову авіацію.

Офіційний Тегеран поки що не розсипається в коментарях. Заяву випустило лише іранське міністерство оборони:

«Ввечері 28 січня 2023 року близько 23:30 здійснили невдалу атаку з використанням безпілотників на один з центрів міноборони, - йдеться в заяві відомства. - Один з них був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили в оборонні пастки і вибухнули».

Жодна з країн досі не взяла на себе відповідальність за цю атаку. Це можуть бути дії однієї країни чи цілої коаліції. А можливо це справа рук терористичних організацій, наразі гадати важко.

Арабський новинний телеканал Al Arabiya стверджує, що саме Ізраїль розпочав спеціальну військову операцію на території Ірану з метою знищення його військової промисловості. Офіційний Ізраїль не коментує ситуацію.

Читайте також, «Збройні сили України - це онуки тих, хто боровся в лавах УПА»: вінницький історик.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: antikor.com.ua

Читайте також