menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Подорожуємо до Печерських порогів на Вінниччині

28.08.2021 08:40

Активний вікенд можна провести усією родиною на березі Південного Бугу

Наш Подільський край завжди дивував всіх своїми родючими полями, краєвидами та комфортністю міст. Досліджуючи Вінниччину, гарантовано кожен здатний відкрити для себе багато цікавих місць, тому Інформаційна Вінниччина вирішила надихнути читачів та дізнатись більше про Печерські пороги, що у Тульчинському районі Вінницької області.

Мандрівка до цих порогів починається з самого села Печера. Ця назва походить від печерних ходів. Раніше саме вони служили сховищем для мешканців поселення від постійних нападів ворогів. Печера знаходиться за 19 кілометрів на південний захід від Немирова та за 60 кілометрів від Вінниці.

Місцевість на березі Південного Бугу зачаровує своєю красою. Річка тут затиснута з обох боків скелями, тому й утворився каскад порогів. До речі, на території села виявили навіть поселення трипільської культури. Також неодноразово проводились археологічні розкопки і різні дослідження.

Сюди можна приїхати машиною з маленькою компанією, і взяти намети або ж побути тут один день без намету. Невелика глибина води, широка галявина, достатньо тіні від дерев, щоб сховатись від сонця - це чудовий варіант для відпочинку з дітьми. Особливо, якщо організувати активні ігри чи навіть маленькі змагання у бадмінтон, волейбол та інше.

Якщо пройтись проти течії річки й дойти до лісу, то можна побачити ще класні місця для пікніку чи відпочинку. А чарівні дерева над річкою виглядають казково. Також між селами Печора і Сокілець розташований старий величезний млин, що належав Потоцьким. Тут від нього залишились лише залишки та руїни, проте любителям історії та пам'яток він точно сподобається.

А для тих, хто все ж таки зацікавився цим місцем, Інформаційна Вінниччина радить: 


  1. Якщо плануєте їхати автомобілем, добре вивчіть дорогу, або користуйтесь навігатором.
  2. Всі продукти, важливі речі чи ліки одразу візьміть з собою, щоб не шукати по місцевих магазинах.
  3. Заплануйте для себе цікаву програму, навіть якщо збираєтесь просто відпочивати на галявині.
  4. Ну і, звісно, насолоджуйтесь красою краєвидів та добре відпочиньте.


Нагадаємо, грайливі водоспади Вінниччини.


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: poputno.info, sg.vn.ua.

Читайте також