menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Поради вінничанам: як чемно відмовити співрозмовнику

03.11.2021 08:35

Часто буває, що людині дуже складно сказати «Ні», але невміння відмовляти може зіграти із вами доволі злий жарт.

Якщо ви не можете відмовляти людям через те, що боїтесь їх образити або відвернути їх від себе, то ризикуєте зіткнутися із людськими нахабством та корисливістю. Саме тому Інформаційна Вінниччина, посилаючись на телеграм-канал Психологічна підтримка, підготувала для вас декілька порад, які допоможуть чемно відмовити співрозмовнику.

Поясніть причину відмови. Не дуже чемно відмовлятися без пояснення причини. Спробуйте донести до співрозмовника, чому ви йому відмовляєте.

Зробіть невеличкий комплімент. Якщо пояснення було недостатньо, дайте співрозмовнику зрозуміти, що не хочете псувати із ним стосунки але ніяк не можете допомогти йому в цій ситуації.

Спробуйте знайти альтернативне рішення. Якщо ви запропонуєте людині інший спосіб вирішення її проблеми, вона навряд чи образиться на вашу відмову.

Дайте обіцянку подумати. Коли співрозмовник ніяк не приймає відмову, ви можете виграти собі час пообіцявши подумати над його проханням. На жаль, це не вирішить проблему, а тільки відстрочить її.

Похваліть ідею. Ви можете відмовитись від пропозиції, але наголосити, що це дуже гарна ідея, в такому випадку співрозмовник не образиться на вас.

Поміняйте тему. Якщо всі інші методи не діють на вашого співрозмовника, спробуйте змінити тему розмови, так вам вдасться уникнути неприємного продовження розмови.

Нагадуємо, що у Вінницю наступного року «прибудуть» нові трамваї.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: fins.com.ua


Читайте також