menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Поради вінничанам: як розставляти пріоритети

14.03.2023 08:35

Щоденні завдання і плани часто ми розподіляємо непродуктивно вибудовуючи пріоритети і хронологію виконання

Щоденні завдання і плани ми часто розподіляємо непродуктивно. Таким чином можемо зробити купу справ і при цьому не зробити нічого з того, що наблизить до основної мети.У тайм-менеджменті це називається проблемою постановки цілей. Тому матриця Ейзенхауера допомагає розставляти пріоритети та сортувати справи. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Телеграм-канал Your Planner.

У ній є чотири квадранти. Квадрант 1: «Зробити негайно» (термінові і важливі справи). Сюди потрапляють пріоритетні завдання, що вимагають негайної уваги. Вони мають жорсткі терміни і повинні виконуватися перш за все і особисто.

Квадрант 2: «Виріши, коли це зробити» (важливі, але не термінові справи). Цей квадрант — стратегічна частина матриці, яка ідеально підходить для довгострокового розвитку. Елементи, які він включає, важливі, але не вимагають негайного втручання. При цьому завдання мають певний дедлайн і теж виконуються особисто.

Квадрант 3: «Делегуй кому-небудь» (термінові, але не важливі справи). У цей квадрант потрапляють телефонні дзвінки, електронні листи, планування зустрічей і заходів. Ці типи завдань зазвичай не вимагають особистої уваги, тому що не мають на увазі вимірний результат. Квадрант 3 допомагає мінімізувати те, що відволікає від важливої роботи. Завдяки делегуванню можна зосередити увагу на більш серйозних речах.

Квадрант 4: «Зроби це пізніше» (не важливі, не термінові справи). Дії, що потрапляють у квадрат 4, — це супутні справи, які не приносять ніякої цінності. Простіше кажучи, це те, що завжди можна відкласти, не боячись будь-яких наслідків. Ці справи забирають час і заважають виконувати більш важливі завдання.

Розподіл завдань по квадрантам має деякі особливості, які потрібно враховувати:

-Списки справ полегшують життя. Переконайтесь в тому, що при розподілі завдань ви задаєте правильні питання, які допомагають визначити, що потрібно виконати в першу чергу. Ключова ознака — пріоритет.

-У кожен квадрант можна додавати багато дій і завдань, проте краще, щоб максимальна кількість не перевищувала вісім елементів. Інакше ви будете віддалятися від головної мети — завершення завдання.

-Створюйте окремі матриці для професійного та особистого життя.

Нагадаємо,які є методи самодопомоги під час сильної тривоги.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Головне фото: glavcom.ua

Фото:телеграм-канал




Читайте також