menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Потрібно потужно розвивати університетську клініку» – новообрана ректорка вінницького медуніверситету

11.04.2024 17:15

З відривом у 100 голосів на виборах ректора медуніверситету перемогла Вікторія Петрушенко

Вчора у Вінницькому національному медичному університеті імені Миколи Пирогова відбувся другий тур виборів ректора університету. За результатами голосування, перемогла Вікторія Петрушенко. Ми запитали у новообраної ректорки про її бачення майбутнього розвитку університету та конкретні кроки, які очільниця планує зробити для підвищення якості навчання у закладі вищої освіти, повідомляє I-VIN.INFO.

Історичні вибори, вперше за довгий період, пройшли у вінницькому медуніверситеті. У другому турі за посаду ректора боролись Вікторія Петрушенко та Олег Власенко. У результаті з відривом у 100 голосів перемогла Вікторія Петрушенко - за неї проголосували 578 виборців, а за її опонента - 478.

«Потрібно потужно розвивати нашу власну університетську клініку. Завдяки цьому ми зможемо вдосконалювати наукову базу нашого закладу. Відповідно, студенти матимуть доступ до пацієнтів та отримають місце, де зможуть практикуватись. Університетська клініка - це перше питання, яке я повинна вирішити для того, щоб освітній процес у медуніверситеті заграв новими фарбами», – поділилась Вікторія Петрушенко.У стратегії розвитку медуніверситету Вікторії Петрушенко ключовими є три складові: освіта, наука та лікувальна робота. Щодо проблем, які потребують першочергового вирішення, пані Вікторія називає забезпечення закладу такою кількістю студентів, які необхідні для повноцінного функціонування університету:

«Ми всі розуміємо, що в країні демографічна криза та триває війна. Нам потрібно не тільки забезпечити викладачів студентством, а й давати студентам грунтовні знання. Тільки в разі комбінації студент-викладач та їх тісної співпраці у нас буде достатня кількість абітурієнтів».

На передвиборчих дебатах студенти та викладачі ставили різні питання. Актуальними для всієї країни є тема корупції.

«На кафедрі, яку я очолюю, немає навіть тіні корупції, і ніхто ніколи не скаже, що у мене корумпована кафедра. Я пишаюся своїм колективом і несу за нього відповідальність. Свій маленький колектив я зробила таким, яким має бути колектив усього університету. А стосовно питання загальної корупції, я сказала студентам, щоб вони повідомляли про такі факти. Тоді ми будемо ретельно розбиратися з такими випадками», – зазначила Вікторія Петрушенко.

На жаль, у іншого кандидата на посаду ректора, Олега Власенка, коментар взяти не вдалося. Він посилався на зайнятість, а згодом пішов, не дочекавшись офіційного оголошення результатів.

Нагадаємо, вибори ректора медуніверситету відбулись вперше за понад 35 років. Попередній ректор Василь Мороз займав цю посаду із 1988 по 2023 роки.

Читайте також, на виборах ректора медуніверситету у Вінниці перемогла Вікторія Петрушенко.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Лілія Юр


Читайте також