menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Повітряна тривога»: водії громадського транспорту зупинятись не будуть, а ДСНС надало власні рекомендації

03.08.2022 16:30

У Вінниці не зупинятимуть громадський транспорт під час «Повітряної тривоги», попри рекомендації ДСНС

Державна служба України з надзвичайних ситуацій розробила алгоритм дій для водіїв громадського транспорту під час сигналу «Повітряна тривога». Проте, подібну схему у Вінниці відпрацювали навесні і повертатися до неї не будуть. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Vinbazar.com. 

У Телеграм-каналі Вінницької обласної військової адміністрації опублікували алгоритм дій водіїв громадського транспорту:

-він зобов'язаний зупинити транспорт у безпечному місці (на узбіччі дороги).

-поінформувати пасажирiв про отриманий сигнал.

-вивести пасажирiв з траспортного засобу та у разі наявностi маломобільних груп населення організувати за допомогою пасажирiв (кондуктора) ïх евакуацію.

-швидко, без паніки зайняти місце у найближчій захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні, паркінгу тощо).

-якщо захисної споруди поблизу немає, то варто сховатися за бетонними плитами, бордюром, лягти у заглибленнях землi, згрупуватися та закрити голову руками.

Водночас, за словами виконуючого обов'язки директора департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрія Сорокіна, офіційного наказу від військової адміністрації не надходило (станом на 13:00). Тому трамваї, тролейбуси та міські автобуси наразі курсуватимуть у звичайному режимі. 

Зокрема, у Вінницькій транспортній компанії повідомляють, що до них із подібною вимогою офіційно теж не зверталися. Гендиректор Михайло Луценко уточнив, що пасажирів під час тривоги довозять до безпечних місць та просять покинути салон.  

Редакції сайту Vinbazar.com у Вінницькій обласній військовій адміністрації зауважили, розроблений ДСНС алгоритм носить рекомендаційний характер для місцевої влади. Тому чи дослухатися до нього, мають вирішувати міські органи. І на сьогодні офіційного наказу на зміну руху транспорту у Вінниці не готують. 

Нагадаємо,застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме про хімічну та радіаційну небезпеку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: телеграм-канал



Читайте також