menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Прагнемо зробити наш заклад найкращим у Східній Європі»: ректорка вінницького медичного університету (ВІДЕО)

31.03.2023 20:50

Інтерв’ю із виконуючою обов’язки ректора Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова

Розвиток та модернізація медичної освіти в України набули максимальної актуальності в умовах повномасштабної війни, коли кожен висококваліфікований медик, як ніколи, може принести користь нашому суспільству. Сьогодні українські лікарі рятують тисячі людей, які постраждали від російської агресії, але масштаби цієї війни вимагають наявності більшої кількості професійних медиків. I-VIN.INFO поспілкувався із виконуючою обов’язки ректора Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова Вікторією Петрушенко на тему покращення медичної освіти в країні, викликів воєнного часу та майбутнього української медицини.

В цьому інтерв’ю пані Вікторія Петрушенко розповідає про виклики, з якими стикається медична галузь України у зв’язку з війною. Це, зокрема, брак кадрів та надзвичайні ситуації, які вимагають швидкої та ефективної реакції. Також пані Вікторія поділилась своїми думками про майбутнє української медицини та розповіла про плани університету щодо покращення медичної освіти та допомоги медичній галузі країни в цілому.

«Такого досвіду, як у наших медиків, не має жодна країна Європи. Звичайно – це гіркий досвід, він политий кров’ю наших громадян, тому ми маємо втілювати його у навчання майбутніх лікарів. Власне у нашому університеті вже запроваджується військова компонента в освітній процес. Ті навички, які отримали наші медики під час війни допоможуть розвинути не тільки нашу українську медицину, а й систему охорони здоров’я в інших країнах світу», - зазначає Вікторія Петрушенко.

Також в цьому відео ректорка розповідає про роль жінок у медичній галузі, досвід роботи вінницьких лікарів в деокупованому Херсоні, ситуацію із навчанням у Вінниці закордонних студентів та багато іншого.

Читайте також, Юрій Ігнат розповів, як літаки F-16 допоможуть Україні виграти війну.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький


Читайте також