menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Представляли Харків та Вінницю»: спортсмен та його тренер здобули медалі на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

11.08.2023 15:15

Протягом шести днів у Франції змагалися найсильніші пауерліфтери Європи

Партнерська публікація

Збірна команда України виборола перше загальнокомандне місце на Чемпіонаті Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи. Змагання проходили у місті Мериньяк, що у Франції, з 1 по 6 серпня. За збірну України виступали Заслужений майстер спорту з пауерліфтингу вінничанин Іван Чупринко та вихованець Вінницької обласної ДЮСШ «Колос» майстер спорту Олег Чеботаєв. Спортсмен переїхав з Харкова до Вінниці у зв'язку з військовою агресією рф, та продовжив тренування в обласній спортивній школі «Колос». Бо саме вона славиться іменитими пауерліфтерами. Вихованці «Колосу» зробили вагомий внесок у загальнокомандний залік нашої збірної, повідомляє I-VIN.INFO.

Так, Іван Чупринко виступав в двох дивізіонах: жим лежачи з застосуванням спеціальної екіпіровки та класичний без застосування. Він здобув золоті медалі. Одна з них – за результат 210 кілограмів у ваговій категорії 74 кілограми:

«Ми ретельно та відповідально готувались до змагань. У моїй ваговій категорії майже всіх суперників знаю, тому напруги, як такої, не відчувалось. На мою думку, серед сильних учасників можна виділити спортсменів зі Швеції та Франції».

Як розповідає Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, збірну України представляли восьмеро спортсменів. Це представники Донецької, Київської, Івано-Франківської, Чернівцівецької областей, відповідно, Вінницької та Харківської. У підсумку ми посіли перше загальнокомандне місце з жиму лежачи та класичного жиму лежачи.

Олег Чеботаєв – переселенець з Харкова, до Вінниці переїхав у грудні 2022 року. Коли він планував виїжджати з рідного міста, допомогти з цим запропонував його теперішній наставник – Іван Чупринко.

«Через три дні після переїзду до Вінниці, я вже почав тренування. Тоді готувався до відбору на чемпіонат світу. На жаль, трохи не склалось поїхати на ці змагання, але на чемпіонат Європи вийшло. Трохи відпочину і буду готуватись до відбірних змагань 2024 року на чемпіонат світу, що пройде в США», – каже Олег.

На чемпіонаті у Франції він посів друге місце, здобувши «срібло» та показавши результат 205 кілограмів у ваговій категорії до 74 кілограмів серед юніорів.

Здобутки спортсменів прокоментував їхній наставник, Заслужений тренер України Вадим Мохник:

«Іван Чупринко представляв Вінницьку область, а Олег Чеботаєв – ще й Харківську. Іван вже більше 15-ти разів ставав чемпіоном Європи, та показував високі результати. І Олег виправдав очікування. Він за свої результати отримав квиток на цей чемпіонат. Завдяки хорошій підготовці, що дав перший тренер Олегу в Харкові, ми вже далі шліфуємо та вдосконалюємо майстерність спортсмена. Хлопці готувались до змагань в складних умовах, враховуючи воєнний стан та часті сигнали повітряної тривоги. Завдяки Збройним силам України є можливість тренуватися. Спортсменам все вдалося. І тренер і вихованець, гідно представили нашу державу на міжнародному рівні та вкотре довели, що Україна – одна з найсильніших країн».

Нагадаємо,«Медалі ще будуть, а гідність – одна» – директор вінницької спортшколи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Світлана Пустовіт



Читайте також