menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Презентували документальний фільм «Поверніть мого тата» у Вінниці

21.12.2021 18:10

Документальний фільм про дітей репресованих кримських татар показали у Вінниці

У Вінниці, 21 грудня, презентували документальний фільм «Поверніть мого тата». Його створили на прикладі спогадів п`яти кримськотатарських родин, в яких репресували і ув`язнили татусів за фейковими статтями політичного змісту. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина  з посиланням на пресслужбу Вінницької ОДА.

Ідея, створити такий фільм, прийшла відомому кримськотатарському правозахиснику, громадському діячу, актору і режисеру Мирослав Гай спільно із Головою Правління Кримсько-Татарського Ресурсного центру – заступником Голови Меджлісу Кримськотатарського народу України Ескандером Барієвим. А полягає вона у незаконних репресіях чоловіків з Криму, вилучення їх зі своїх родин, і ув`язнення  за абсолютно надуманими карними статтями.

У фільмі діти згадують про обшуки, агресії російських військових, їхнє втручання до родини та інші страшні речі. Мирослав Гай та Ескандер Барієв прагнули привернути увагу громадськості, народних депутатів, вищої української влади до проблем цих дітей. Вінницька громадська діячка і правозахисниця  Юлія Піскунова познайомила глядачів з авторами фільму та організувала ще панельну дискусію. На обговоренні учасники заходу проаналізували  доповідь Кримськотатарського Ресурсного Центру про ситуацію в окупованому Криму зі станом дотримання прав людини.

Нагадаємо, історія унікального замку на Вінниччині відроджується в документальному сторітелінгу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vin.gov.ua

Читайте також