menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«При обробці зерна «Добродієм» захисну маску можна не одягати» – агроном (ВІДЕО) ®

Агроном-консультант розповідає про важливість передпосівної обробки зерна

Щоб отримати гарний врожай, треба подбати й про правильну обробку зерна перед посадкою. Це захистить зерно від шкідників і хвороб. Про це знають усі агрономи та сільгоспвиробники. Втім, є фахівці, які надають перевагу такому способу обробки зерна, коли для «протруєння» навіть захисної маски одягати не треба. Адже за допомогою органо-мінерального добрива «Добродій» насіння стає більш стійким до різноманітних негативних чинників і при цьому навколишнє середовище не страждає, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Агрономи, які використовують класичний спосіб обробки насіння, скаржаться, що це досить об’ємна та трудомістка процедура. Адже потрібно дотриматись правил обробки зерна та не заподіяти шкоди тим, хто цю обробку проводить. Тому лікарі попереджають про протипокази та обов’язкове використання спецзахисту.

Усі отрутохімікати діляться на певні групи: гербіциди — для боротьби із бур’янами, десиканти — для висушування рослин, зооциди або родентициди – для боротьби із гризунами, інсектициди — для боротьби з комахами, фунгіциди – для боротьби із хворобами рослин.

– Пестициди можуть потрапляти в організм людини не тільки через дихальні шляхи, а й безпосередньо через неушкоджену шкіру і слизові оболонки очей, через травний канал. Деякі з них мають здатність нагромаджуватись в організмі і через тривалий період часу спричиняти хронічні отруєння. Потрапивши в організм, пестициди можуть уражати центральну нервову систему, печінку, нирки та інші внутрішні органи, - попереджають медики.

Тому категорично забороняється допускати до роботи з пестицидами вагітних, жінок-годувальниць, підлітків до 18років, чоловіків понад 55 і жінок віком понад 50років, а також осіб, які мають різні хронічні недуги, не допускаються на оброблені пестицидами сільськогосподарські ділянки діти дошкільного та шкільного віку.

Також є цілий список рекомендацій, як запобігти отруєнню агрохімікатами. А ось для обробки насіння «Добродієм» навіть захисної маски одягати не потрібно.

– Все цілком безпечно. З «Добродієм» рослина отримає всі поживні речовини, а ґрунт не потерпатиме від «хімії», і грунтові води не будуть засмічуватися, - запевняє агроном-консультант ТОВ «ПоділляАгроЗахист» Анна Педан. - У приміщення, де зберігають «Добродій» я заходжу сміливо, там немає жахливого смороду. Навіть більше: мікроелементи, які присутні в цьому добриві, корисні й для людей.

Дійсно, компанія «Майбутнє будуємо разом» використовує лише екологічно чисті та безпечні інгрідієнти для добрива «Добродій». Крім того, продукція «Добродій» збагачена селеном або цинком. А це ті мікроелементи, які необхідні організму людини для повноцінної роботи всіх органів.

– А ось якщо без спецзахисту потрапити на склад із хімічними добривами, можна й горло обпекти. Там просто нереально перебувати. Здається, що просочується усіма тими токсичними засобами і волосся, і шкіра. Тому це дуже небезпечно для здоров’я, - продовжує Анна. - Хімічні протруйники зазвичай фарбують насіння у червоний, синій або ще якійсь колір. З «Добродієм» насіння не змінює ані колір, ані запах. Крім того, насіннєвий матеріал не потрібно підсушувати. Обробили, завантажили в бурти та висіваємо.

Завдяки правильному підбору добрив під час передпосівної обробки, рослина набирає сил ще на етапі пророщення зерна. Відтак, можна розраховувати, що й врожай буде гарний.

– Так, ще на початковій стадії важливо подбати про захист рослини від негативних чинників, які можуть зменшити врожайність. А також дати всі необхідні елементи для гарного росту і розвитку насіннєвого матеріалу, - говорить Анна Педан.

А добриво «Добродій» захищає і підживлює рослину і, водночас, не шкодить грунту.

– У нас всі звикли до того, що «протруєння» зерна, як ще називають передпосівну обробку насіння, є дуже шкідливим для людини. Фахівці, які займаються цим, одягають спецзахист - комбінезон, маску тощо. Тому що засоби для обробки дуже ядучі і смердючі. І якщо себе не захистити, можна отруїтись, надихавшись випаровувань від цих засобів, - розповідає Анна Педан. - В нашому селі є сумний досвід застосування таких засобів. Коли поле розорали ближче до ставка, в ньому зникла вся риба. Хоча до цього її було дуже багато і різних видів, навіть раки водились. А хімічні засоби вимивались з полів дощами і все текло в ставок.

Агроном-консультант також додає, що завдяки фунгіцидній дії «Добродію універсального» зменшується той період, коли зерно буде найбільш вразлим до негативних впливів.

– Для передпосівної обробки зерна ми використовуємо продукцію компанії «Майбутнє будуємо разом». Це наш надійний партнер, і саме органо-мінеральні добрива «Добродій» цієї компанії ми завжди застосовуємо для захисту насіння. Це аксіома, - запевняє агроном-консультант ТОВ «ПоділляАгроЗахист» Андрій Педан. - Тоді ми впевнені, що ще з осені рослина отримає достатньо поживних речовин і розвине міцну кореневу систему.

Андрій Педан дає поради колегам щодо складу суміші добрив, яка є оптимальною для певних кліматичних умов в деяких регіонах України:

– До органо-мінерального комплексу «Добродій» при протравці ми додаємо «Добродій. Цинк. Мідь». Саме для південних районів Запорізької області підходить такий склад добрив. Адже тут переважає посушливий різноконтинентальний клімат з великими перепадами нічних та денних температур. Крім того, вітряна ерозія просто видуває усю вологу із землі. Таким чином, за допомогою «Добродію» насіння підживлюється і стає менш уразливим до впливу негативних явищ та шкідників.

Детальніше дивіться у відео:



Нагадаємо, обприскування полів «Добродієм» є екологічним та цілком безпечним для бджіл.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото та відео: ТМ «Добродій», i-vin.info

Читайте також