menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Про якість води і продуктів харчування, про агресивне і сумлінне землеробство – в етері екоспрямованої передачі

12.01.2022 19:40

Передача «Агрокластер» набирає нових обертів на РадіоТакт

«Відкоркували» Новий рік», - саме так, жартуючи, відкрили перший етер нового сезону передачі «Агрокластер». Провели її відомий радіоведучий, ведучий РадіоТакт Юрій Квітень і директор громадської організації «Еврорегіон «Дністер», заступник директора Міжнародного агрокластера «Дністер» Микола Радіонов. Про це повідомляє І-VIN.INFO.

Втім, надалі дискусія була вкрай серйозною: обговорювали плани на майбутнє і глобальні виклики, які постають перед сучасними агровиробниками, в тому числі, і зміни клімату.

Микола Радіонов закликав любити землю і все, що на ній проростає, любити себе, любити оточуючих і позитивно відноситись до життя. Він порадив у часи пандемії, окрім вакцинації, приділити особливу увагу зміцненню імунної системи, здоровому способу життя, зокрема, харчуванню «здоровими» продуктами.

«Земля, яку ми забруднюємо важкими металами, не може давати нормальні рослини для споживання», - наголосив Микола Радіонов.

Він також звернув увагу на якість питної води:

«Подивиться на якість води, яку ми п’ємо! Земля – це фільтр для води. Наразі за статистикою, питна і кринична вода мають дуже сумнівну якість».

Що робити із хижацьким ставленням до землі? Поставив гостре питання радіоведучий Юрій Квітень.

«Ще наші діди-прадіди говорили, що землю не обманеш. Справа в тому, що земля є найціннішим ресурсом не тільки для України. Хоча для Україні – особливо, тому що наша країна посідає 4 місце за площею чорноземів, а агросектор приносить основну валютну виручку для держави».

Микола Радіонов зізнався: розуміє, що агробізнес – це гонитва за прибутком, але якою ціною?

«Що ми залишимо своїм нащадкам – дітям, онукам? Захаращену важкими металами і пестицидами землю, яка не зможе відновлюватися?

Втім, за його словами, є можливості до ощадливого ставлення до землі, особливо завдяки перспективному органічному напрямку землеробства.Але для цього потрібно змінювати філософію господарювання. Микола Радіонов згадав, що наразі просвітницька робота в розпалі: агрокластер разом із ТМ Добродій – флагманом на ринку органо-мінеральних добрив – вже провели багато конференцій і семінарів, готується низка інших цікавих заходів.

Користуючись нагодою, в етері передачі прозвучали слова привітань директору агрокластера «Дністер» Вадиму Мохнику. Від всієї команди побажали йому здоров’я, креативних ідей, нових планів, а також гарних і веселих свят.

Програма «Агрокластер» виходить щосередио 9:00 в прямому етері РадіоТакт на частоті 103,7 fm.

Цикл передач ініціювали Міжнародний агрокластер «Дністер» спільно із РадіоТакт і відомим радіоведучим Юрієм Квітнем.

Нагадаємо, директор агрокластеру «Дністер» закликав аграріїв рухатись до органічного землеробства.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: РадіоТакт

Читайте також