menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Продовжували грати навіть без світла: на Вінниччині пройшли перші матчі обласної аматорської ліги з волейболу (ФОТО)

04.12.2022 13:45

Відбувся перший тур Чемпіонату Вінницької області «Ліга Поділля»

Вчора, 3 грудня, у селі Сосонка Вінницького району відбулось відкриття та перший тур Чемпіонату Вінницької обласної з волейболу «Ліга Поділля»сезону 2022-2023 року. На відкриття та перші матчі приїхали усі вісім команд, які беруть участь у змаганні. Вони протягом п’яти місяців боротимуться за першість на цьому чемпіонаті, повідомляє I-VIN.INFO.

На відкриття змагань у Сосонку приїхало багато громадських, політичних та спортивних діячів, адже створення аматорської ліги з волейболу це серйозне досягнення для Вінницької області. Започаткували цей проєкт Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» та Вінницька обласна федерація волейболу за підтримки управління спорту та рухової активності департаменту гуманітарної сфери Вінницької ОВА.

«Кожен із нас сьогодні приймає участь в історичній події, адже на теренах Вінниччини подібний проєкт запускається вперше. Я дуже хочу, щоб у наступних змаганнях усі ті регіони Вінниччини, які сьогодні тут не представлені, взяли участь у чемпіонаті «Ліги Поділля». Я вдячний усім командам, які доєднались до нашого проєкту, я обіцяю, що «Ліга Поділля» буде тримати найвищу планку в плані організації змагань. Для усіх спортсменів, що тут зібрались, волейбол – це стиль життя. Головна ціль «Ліги Поділля» - це популяризація спорту та здорового способу життя, адже для всіх нас сьогодні це надзвичайно важливо», - зазначив президент «Ліги Поділля» Олександр Суворов.

«Вітаю усіх учасників змагань від імені Вінницької обласної ради із відкриттям цього чемпіонату. Я радий, що ми із колегами знайшли порозуміння і нам таки вдалось запустити ці змагання, в цьому прекрасному залі сосонської школи. Кожен з нас зараз наближає перемогу Україні у цій війні як може, тому я хочу запропонувати голові «Ліги Поділля» впровадити збір коштів на допомогу ЗСУ з команд-учасниць змагань. Таким чином ми зможемо не лише розвивати спорт в області, а й підтримувати наших захисників та наближати нашу спільну перемогу», - заявив депутат Вінницької обласної ради Генадій Мазур.

Президент Вінницької обласної федерації волейболу Микола Чумак наголосив, що наша область має дуже потужну волейбольну історію:

«Багато вихованців спортивних шкіл та регіональних команд Вінниччини представляли Україну на міжнародній арені у складі збірних. Цей чемпіонат, який ми проводимо зараз тут, це шанс для юних спортсменів показати себе, вдосконалитись, граючи із сильними супротивниками, та врешті-решт здобути путівку у «великий» волейбол».

Також учасників змагань заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» та військовий ЗСУ Микола Радіонов.

«Вітаю вас від потужної команди, від керівництва ВФСТ «Колос». Я виконую сьогодні подвійну місію: представляю сьогодні не тільки «Колос», а й Збройні Сили України. Від своїх побратимів я хочу вас подякувати за ту спортивну звитягу, яку ви показуєте тут – на цих змаганнях. Дивлячись на вас, ми бачимо, що у нас є потужний резерв. У кожного зараз своя війна, у когось в окопах, у когось тут, на спортивному майданчику. Я усім вам хочу побажати гарної, впевненої гри та відчуття перемоги – того відчуття, яке ми маємо сьогодні в ЗСУ», - каже Микола Радіонов.

Після церемонії відкриття на майданчик вийшли команди МХП Вінниця та ВК «Стрижавка», щоб провести перший офіційний матч цього чемпіонату.

У першому сеті команді Стрижавки вдалося здобути перемогу, але у другому МХП Вінниця зрівняла рахунок. Доля матчу вирішилася у видовищному третьому сеті, де команді МХП таки вдалося вирвати перемогу із рахунком 25:27 та забрати ініціативу, адже у четвертому та останньому сеті вони легко переграли своїх суперників із рахунком 25:17.

«Наша команда зустрілася усім цим складом буквально вчора, команда дійсно тільки формується і тому у нас були певні помилки. Проте, не дивлячись на це, нам вдалося перемогти досвідчених спортсменів з команди Стрижавки, це вказує на те, що у нашої команди, безумовно, є потенціал. Для хлопців цей чемпіонат – шанс зігратися та сформуватися як сильний спортивний колектив», - розповідає тренер команди МХП Вінниця Костянтин Рябуха.

У наступному матчі цього ігрового дня зустрілись команди ВК «Браїлів» та ВО ДЮСШ. Браїлівський волейбольний клуб із багаторічною історією проти вихованців обласної спортивної школи. Досвід проти енергійності.

Спортсмени ВО ДЮСШ показували дуже красивий та технічний волейбол, але часті помилки та впевнена гра їхніх опонентів не дали можливості забрати навіть одного сета. Маємо перемогу ВК «Браїлів» із рахунком 3:0 за сетами.

Цікаво відзначити, що після першої партії цього матчу у школі, де проводили змагання, вимкнули електроенергію, але матч не відмінили і спортсмени продовжили грати в умовах гіршої видимості.

«Наша команда вже має свою велику історію. Ми були і чемпіонами України серед аматорів, перемагали на різних обласних та всеукраїнських змаганнях. Загалом ми граємо разом вже близько десяти років. Безумовно, це і зіграло ключову роль у сьогоднішньому матчі, адже проти нас грали молоді хлопці зі спортивної школи, якім бракує досвіду. Від цих змагань я чекаю цікавих ігор та приємного проведення часу в колі однодумців-спортсменів. Кожна команда на цьому чемпіонаті по-своєму сильна та небезпечна, і я думаю, що попереду нас чекають цікаві матчі», - розповів гравець ВК «Браїлів» Кирило Передрій.

Наступні матчі другого туру Чемпіонату Вінницької області «Ліга Поділля» пройдуть у місті Іллінці вже за два тижні – 17 грудня.

Нагадаємо, ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» вдруге «всуху» обіграли команду «Галичанка-ЗУНУ».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також