menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Продовжують реконструювати дитячий садочок на Вінниччині

27.10.2021 18:10

У Сутисках відновлюють для громади дитячий садочок

На Вінниччині, у Сутисках в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» реконструюють дитячий садочок «Пролісок». Окрім цього, в області відновлюють дорогу. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на сайт Вінницької обласної державної адміністрації.

У Сутисках вже завершили капітальний ремонт дорожнього покриття між населеними пунктами громади – від селища Сутиски до села Шершні. А зараз продовжують оновлювати дитячий садочок. Як зазначив очільник Вінницької області Сергій Борзов, що у цій громаді всього 320 діток, а місцевий садочок відвідує – 179. Вся проблема у тому, що місць не вистачає. Цей садочок розміщений у двох будівлях. Перша – це основний корпус. В ньому діє чотири групи – на 100 дітей. За державними санітарними нормами, таке приміщення розраховано лише на 60 дитячих місць, тобто наповнюваність садочку складає - 167%.

Як додає Сергій Борзов, що цю проблему частково вирішили у 2006 році. Взяли у тимчасову оренду три класних кімнати школи. На базі цього приміщення відкрито додаткові три вікові групи. Тут виховують ще 79 діток, проте спальних місць - лише 62. Також виникли й інші проблеми. У приміщенні немає спортивної та музичної зали, а в одній із груп немає туалету. За браком місць тут виникли великі черги, тому сім’ї змушені віддавати дітей у садочки сусідніх населених пунктів. Також наявні ще інші невідповідності санітарно-гігієнічних умов. Зокрема, в організації харчування дітей. До речі, у корпусі, де була школа, їдальні немає, томуїжу доводиться носити з основного корпусу.

У рамках проєкту «Велике будівництво» відбудеться реконструкція існуючої двоповерхової будівлі, де раніше був дитячий садок заводу «АЕА». Планують, аби з’явилось 149 нових місць у садочку. Вже зараз готовність об’єкта - 66%. Роботу тут розпочали ще дев’ять років тому. Проте за цей час змінилась вартість матеріалів, норми ДБН, з’явились нові сучасні рішення та ще інші аспекти. Вже у 2021 році проєкт скоригували та внесли правки. Наразі загальна кошторисна вартість – 53,3 мільйони гривень. Завдяки підтримці народної депутатки Ірини Борзової на Сутисківський дитсадок держава виділила субвенцію – 2, 850 мільйонів гривень. З місцевого бюджету профінансовано 1,6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, громади на Вінниччині отримали нові автобуси для школярів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.


Фото: vin.gov.ua


Читайте також