menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Треба боротися за життя і показувати нашу силу»: вінницькі аграрії про спортивні змагання (ФОТО)

Як спорт розвивається у громадах під час війни

Попри війну у громадах Вінниччини намагаються розвивати масовий спорт та дбають про збереження здоров’я своїх мешканців. Спортом займаються й аграрії. І свої вміння та навички вони змогли продемонструвати на Обласних спортивних змаганнях серед керівників і працівників агрофірм, фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств Вінницької області «КОЛОС-АГРО-2023». I-VIN.INFO  дізнався в учасників, з якими емоціями прийшли на змаганнях, а у представників громад розпитав про розвиток спорту у їхніх місцевостях.

«У таких змаганнях ми беремо участь вперше. Ми виступаємо як співорганізатори цієї події і активно долучались до організації. Згодом, під час збору трудового колективу, вирішили й самі взяти участь. Тому на «КОЛОС-АГРО-2023» представлені усі працівники департаменту, які змагаються у футзалі, тенісі, шашках та дартсі. На майбутнє у нас є вже певні плани. Так, ми б хотіли популяризувати ідею проведення схожих змагань не лише в області, а й на міжобласному рівні. Аграрії у нас тримають надійний тил на полях, але щоб бути здоровим, їм потрібно вести також активний спосіб життя. Тож як тільки настане наша перемога на полі бою, будемо продовжувати цю справу», - зауважує директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Сідоров.

Про необхідність таких змагань, як можливості тимчасово перемкнутись від новин про війну, наголосив директор виробничо-комерційної фірми «Козак+» Олексій Фурман:

«Це надзвичайно приємно, що у спорттоваристві «Колос», незважаючи на повномасштабне вторгнення, знайшли можливість провести такі змагання. Вже рік триває війна, тому нашим співробітникам, як і решті присутнім на змаганнях, хотілось отримати віддушину. Такі змагання лише єднають, роблять сильнішими духом та дають зрозуміти, що життя продовжується. Особисто ми востаннє брали участь у «КОЛОС-АГРО» два роки тому і, на жаль, не завоювали перемоги. Тому цього разу були налаштовані оптимістично і перемогли у змаганнях з футзалу».

Водночас додає, що робота їхнього підприємства не припинялась. Так, за словами Олексія Фурмана, вони забезпечують постійно військових на передовій потрібними речами: автомобілями, старлінками, гумою, тощо. А що стосується громад, то це пакувальні плівки або ж витратні матеріали.

«Я чудово розумію систему роботи спортивного товариства «Колос». Тому хотів би подякувати керівництву за відповідальність у проведенні таких подій. Це була робота організаторів на найвищому рівні, продумане облаштування самого місця проведення змагань, гарне урочисте вручення нагород. Саме такими заходами, на мою думку, зацікавлюють молодь та спортсменів навіть у такий складний час. Такі змагання приносять велику користь тут, на спортивному «фронті», - головний спеціаліст відділу освіти, спорту, культури, туризму Томашпільської селищної ради Григорій Слободян.

Як розповів начальник відділу фізичної культури і спорту Хмільницької  міської ради Віталій Пачевський, чимало учасників приїхало від їхньої громади. І змагалися у настільному тенісі, шашках, шахах, дартсі та гирьовому спорту.

«Футбольну команду було важче зібрати, тому у змаганнях з футзалу громада не брала участь. Війна сильно вплинула на всі сфери. Є проблеми, важкі ситуації, як в спорті, так і в інших галузях. Проте у громаді проводимо спортивні заходи і намагаємось це робити регулярно. Розвиваємо спорт попри сирени та війну. Треба боротися за життя і показувати нашу силу», - каже Віталій Пачевський.

Шаргородська громада представила своїх учасників у всіх видах спорту «Ми у своїй громаді часто проводимо змагання. У нас є чудові спортзали для занять з боксу, футболу тощо. По ММА (змішані єдиноборства) теж маємо хороші результати, хоч тренер зараз на війні. Але є ще один хлопець, який тренує дітей. Вони залюбки їздять на змаганнях. Вдалося поповнити спортивний інвентар. Ще по футболу маємо гарні результати. Діти проводять матчі, розвиваються. Дорослий спорт теж не стоїть на місці», - каже заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у Шаргородській міській раді Артем Соляник.

I-VIN.INFO поспілкувався також з учасницею змагань Богданою Челомбитько з Шаргородської громади, яка показувала свої вміння у грі з настільного тенісу. Розповідає, що вперше на змаганнях серед аграріїв, проте до цього брала участь у змаганнях серед сільських громад.

«Я той тип людей, який завжди хвилюється перед важливою справою. Проте коли вже граєш, то це хвилювання зникає, ти налаштовуєшся і концентруєшся на грі. На перший погляд, тут сильні учасниці, але бачу і потенційних серйозних суперниць. Суперника ніколи не можна недооцінювати», - каже Богдана Челомбитько.

Також у настільному тенісі, але серед чоловіків, змагався представник ФГ «ВЕЛЕС АРС» Богдан Лисий. Він вперше брав участь у такому заході, тому й не знав, що очікувати від суперників та учасників:

«Перед початком змагань охоплювало хвилювання. Я любитель настільного тенісу, займався ним 6 років. Змагався переважно у школі. І на «КОЛОС-АГРО» для мене всі сильні конкуренти. Втім, головне участь, а не перемога. І я радий, що долучився до змагань».

У футзалі було чимало представлених команд і стільки ж вболівальників. Наприклад, Олександр Петрученко грав за команду Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України:

«Такі змагання – це гарна започаткована традиція. Робота є роботою, а відволіктись від справ та війни також важливо. Тут є сильні конкуренти, які мають більше часу грати між собою у футбол. Проте ми теж намагалися грати достойно. Звісно, війна суттєво вплинула на аграрну сферу. Щоб там не сталось, ми все подолаємо і все буде Україна!».

«Працюємо для нашої перемоги над ворогом»: вінницький аграрій.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також