menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Рекордсмен України Роман Кокошко досяг другого місця в своєму дивізіоні на Європейських іграх 2023

28.06.2023 18:30

Вінничанин посів друге місце у своєму дивізіоні та шосте місце у загальному заліку

Вінницький штовхальник ядра Роман Кокошко посів друге місце в другому дивізіоні командного Євро-2023, що проходить у рамках Європейських ігор у Польщі, повідомляє I-VIN.INFO.

Найуспішнішим результатом Романа після чотирьох спроб став кидок на 20,46 метра. У підсумковому заліку він поступився лише хорвату Філіпу Міхальєвичу, який і став переможцем другого дивізіону.

Не так давно Роман Кокошко став рекордсменом України, штовхнувши ядро на 21,84 метри на чемпіонаті Європи в Стамбулі. Дивлячись на це, результат у 20,46 метра виглядає не досить успішним.

«Думаю, що вся справа у новому тренувальному підході. Останнім часом ми зробили акцент на силових вправах і, схоже, трохи перестарались у цьому напрямку. У штовханні ядра грає роль як сила, так і гнучкість. Мені вдалося на тренуваннях піддати більше в силовому напрямку, але не зміг конвертувати цю силу в гарний результат», - пояснює Роман Кокошко.

Роман вперше бере участь у Європейських іграх, адже до цього року вони проводилися лише двічі – у 2015 та 2019 роках.

«Європейські ігри дуже відрізняються від чемпіонатів Європи, адже на останніх є кваліфікаційні раунди і в фінальну частину потрапляє 8 спортсменів. Тут же їх було 16, і через це інтервал між спробами був дуже великий, а це погано. Коли виступаєш на змаганнях, твоє тіло постійно має бути в тонусі, в тебе постійно має бути підвищене серцебиття, адреналін. Тут же було так, що поки усі 16 спортсменів виконають свої три спроби, то ти вже розслабляєшся і не знаходишся в ідеальній формі для виконання своїх спроб. Думаю, це теж вплинуло на мій кінцевий результат», - розповідає спортсмен.

На жаль, за результатами виступів спортсменів з інших дивізіонів Роман Кокошко зайняв 6 місце у загальному заліку, так і не отримавши бажаної медалі ІІІ Європейських ігор у Кракові.

«Вже 30 червня я виступатиму у Щвейцарії на Діамантовій лізі з легкої атлетики. Там у мене ціль закріпитися за результатом у 21 метр і намагатися його покращувати. Думаю, що це у мене вийде і я надалі показуватиму гарні результати», - каже Роман Кокошко.

Читайте також, «Штовхання ядра – це вибуховий вид спорту»: вінницька тренерка про легку атлетику.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: suspilne.media

Читайте також