menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ремонт вулиць, впорядкування парків, проведення фестивалів: громади Вінниччини розповіли про свої здобутки за рік

31.12.2021 19:40

Як провели цей рік громади Вінниччини та чого вони досягли

Цьогоріч у громадах Вінницької області провели багато роботи для поліпшення благоустрою та інфраструктури. Хтось реконструював будівлі, а хтось асфальтував дороги. І покращення благоустрою зазвичай пов'язане з проведенням масових заходів. Про те, що вдалось зробити протягом 2021-го роки, громади розповіли Інформаційній Вінниччині

Теплицька селищна рада. 

Роздільним збором ТПВ (твердих побутових відходів) вже охоплено 65% населення громади. Та цей напрям ще в процесі розвитку. Забезпечено безперебійний вивіз сортованих відходів. Упорядковано 7 сміттєзвалищ, ліквідовано 13 стихійних сміттєзвалищ.  

В рамках проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в 31 населених пунктах громади упорядковано території парків, скверів, алей, газонів і квітників – 7,5 га. Також це 7 пам’ятників, 5 братських могил, 20 кладовищ, 38 в’їзних знаків. Очищено від сміття 9,7 кілометрів прибережних смуг. У громаді висадили 665 дерев, 298 кущів і створили нові газони та квітники площею 0,08 гектара. 

До того ж, відремонтували 7 спортивних та 6 дитячих майданчиків. На встановлення нових дитячих майданчиків виділили кошти в сумі 835 тисяч гривень.  

Загалом в заходах з благоустрою взяло участь 1286 осіб. 

Кунківська сільська рада. 

У цій громаді протягом 2021 року створили комунальну установу «Центр культури, дозвілля та творчості» Кунківської сільської ради, а також комунальну установу «Централізована бухгалтерія закладів освіти» Кунківської сільської ради. 

Щоправда, карантинні обмеження вносили свої корективи у роботі різних галузей. Найбільше постраждав освітній процес, але попри це докладалось максимум зусиль для ефективної роботи та розвитку. 

Наразі громада подала заявку на участь у конкурсі проєктів «Комфортні громади» щодо ремонту актової зали Будинку культури села Кузьминці. У вересні цього року приймали участь у «ЕКО-Фесті», який організовували ТОВ ПК «Зоря Поділля» та БО БФ «МХП - ГРОМАДІ».  

Протягом 2021 року у громаді проводились акції з озеленення та прибирання територій. А на наступні роки планується висадження якомога більше дерев, навіть плодових. 

Тульчинська міська рада. 

У громаді проводились просвітницькі й культурні заходи. Це, насамперед, фестиваль традиційної подільської страви «Диво з горнятка - тиманівська каша», фестиваль народної творчості ім. К. Широцького «Кроковеє колесо». І два, що проводились онлайн: фестиваль дитячої та юнацькою творчості «Дударик» та фестиваль веснянок і гаївок «Великодній переспів». 

Також в громаді активно розвивається транспортна інфраструктура, продовжуються роботи з капітального ремонту дорожнього покриття вулиць, завершили роботи з капітального ремонту деяких провулків й вулиць. 

Пройшло упорядкування територій парків, стадіонів, кладовищ та бюджетних 

установ, розчищення від ТПВ та заростей пам’ятних місць, насадження квітників (25 340 одиниць розсади), висадження 1 366 дерев та багато іншого. Також громада перемогла у екологічному проєкті «Придбання сміттєвоза для покращення матеріально-технічної бази КП «Тульчинкомунсервіс». 

У громаді просувається робота зі створення індустріального парку, адже з усієї області Тульчин другий, хто має робочу групу з розробки та реалізації «дорожньої карти» зі створення індустріального парку. 

Протям 2021 року у громаді здійснюється реалізація Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату 2030 в рамках співпраці з асоціацією Угода мерів. А також реалізувались всі проєкти-переможці у бюджеті громадських ініціатив. 

Літинська селищна рада. 

Ця громада відзначилась проведенням культурних заходів. За 2021й рік провели фестиваль дитячої та юнацької творчості «На хвилях Згару», огляд-конкурс читців «Шлях до Тараса», фестиваль військово-патріотичного й повстанської пiснi iм. Я. Гандзюка, Я. Шепеля, Я. Гальчевського. Сюди можна додати свято народної творчості «Різдвяне диво», фольклорне свято «Душі народної скарбниця», фестиваль народної творчостi «Співоче Поділля», свято народної творчостi «Великодня писанка», танцювальний турнір «Бал Святого Миколая», конкурс вишиванки «Ми - українці». А також фестиваль народної творчості «Скарби Літинщини», свято народної творчості «Гуси - лебедi летять» й свято народної творчості «На Поділлі на Різдво». 

Стосовно благоустрою, то у громаді здійснили ремонт комунальних доріг та капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць. 

В рамках реалізації проєктiв «Бюджет громадських ініціатив», з місцевого бюджету виділили 500 тисяч гривень на придбання спортивних та дитячих майданчиків. Їх встановили в селах Балин, Миколаївка, Кулига, Гавришівка, Сосни, Багринівці та смт. Лiтин. 

Якщо розглядати проєктні роботи, то планується реконструкція обідньої зали та кухнi Літинського ліцею ОЗ3СО №2 за урядовою програмою.Також продовжується співпраця з Вольштинським повiтом Великопольського воєводства Республіки Польща. Ще один пожежний автомобіль JELCZ-008 передали підрозділу «Вогнеборців-добровольців» Лiтинської громади. Раніше, його рятувальники, в якості гуманітарної допомоги, отримали з Польщі завдяки співпраці з бургомістром м. Вольштин. 

Нагадаємо, цьогоріч на Вінниччині побудували дев'ять спортивних об'єктів. 

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: з вільних джерел 

  

 

Читайте також