menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Тренінг був неймовірним досвідом, який я ніколи не забуду»: у Вінниці провели захід для молоді

31.03.2024 13:45

Тренінг з психоемоційного розвантаження відбувся і для вінничан

Партнерська публікація

Вчора у Вінниці пройшов тренінг психоемоційного розвантаження в рамках проєкту «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів». Молодь мала нагоду долучитися до цікавих завдань, випробувати себе на довіру до інших людей та проаналізувати свій внутрішній стан. Також учасники отримали цінні поради від психологині, повідомляє I-VIN.INFO.

Як зазначила на початку тренінгу координаторка проєкту Лілія Шульгіна, волонтери та журналісти можуть бути вразливі до стресу, адже стикаються з негативними новинами щодня.

«Впевнена, що кожен з вас робить важливі речі, які наближають нашу перемогу. Також впевнена, що ви відчували стрес не тільки від поганих новин, а навіть у мирний час. Тому дуже хочеться, щоб ви мали змогу сьогодні емоційно відпочити, забути про буденність, проаналізувати свій внутрішній стан та зарядитися на хороше», - каже Лілія.

На тренінгу було чимало цікавих завдань на контроль, довіру і не тільки. Учасники обговорювали внутрішні відчуття, малювали спільну мандалу та створювали спільний малюнок в парі. Вінничанка Катерина вперше за довгий час на такому тренінгу. За її словами, сьогодні їй все дуже подобається.

«Дуже полюбляю такі речі для самопізнання. Я віднедавна працюю журналісткою і часто можу прийняти погані новини близько до серця. А сьогодні вдалося розслабитися, зануритися в себе і в той же час попрацювати в команді. Дуже сподобалися завдання, атмосфера і люди», - зауважила Катерина.

Також на тренінгу була студентка ВНТУ Олександра Писарук. Вона голова студентського самоврядування факультету інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації, де дуже часто відкривають збори для ЗСУ, проводять благодійні заходи тощо. Як зауважила Олександра, моніторинг новин, студентські будні, постійні збори коштів витягують енергію, якої й так не вистачає. Тому вважає цей тренінг дуже корисним для молоді.

«Захопливий тренінг психоемоційного розвантаження вразив мене з перших миттєвостей! Чудові активності, які допомагали розкрити нові глибини у своєму внутрішньому світі, спільна робота в команді надзвичайно зблизила нас і дозволила відчути потужну енергію спільної мети. Найбільше мені запам'яталася можливість відкрити для нові риси свого характеру та засвоїти ефективні методи саморозвитку. Звичайно, не можу не згадати про фудкорт, де нас чекала справжня кулінарна насолода. Величезне спасибі організаторам за незабутні враження та можливість відчути себе частиною чогось більшого!», - каже Олександра.

Як додав студент ВНТУ Данило Андрейків, цей тренінг був яскравим прикладом того, як можна знайти гармонію та спокій у сучасному житті.

«Спочатку хочу відзначити фантастичну атмосферу, яка панувала на тренінгу. Вже на порозі кімнати, де проходив тренінг, мене зустріли посмішки та позитивна енергія всіх присутніх. Це було справжнє джерело натхнення, яке допомагало кожному з нас зосередитися на власних почуттях і відкрити серце для нового досвіду. Наша психологиня просто вражала своєю емпатією та професіоналізмом. Вона зуміла створити довірчу атмосферу, де кожен відчував, що його почуття важливі та особливі. Її вміння слухати і сприймати наші емоції беззастережно допомогло кожному учаснику зануритися у глибину власної свідомості. А практики, які ми виконували, — це справжнє відкриття для мене. Вони були простими, але надзвичайно ефективними способами вивільнення стресу та напруги. Загалом цей тренінг був неймовірним досвідом, який я ніколи не забуду», - каже Данило.

Нагадаємо, у рамках проєкту організували сім тренінгів у громадах Вінниччини та один тренінг безпосередньо у Вінниці. Серед громад – Хмільницька, Жмеринська, Калинівська, Тульчинська, Ладижинська, Гайсинська, Іллінецька.

Довідково:

Проєкт реалізовується Спілкою молодіжних організацій Вінниччини в партнерстві з ГО «Єврорегіон «Дністер» за фінансової підтримки Чорноморського трасту регіонального співробітництва (Black Sea Trust) Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).

Нагадаємо, «Психологиня має індивідуальний підхід до кожного» – учасниця тренінгу психоемоційного розвантаження у Гайсині (ФОТО).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

Читайте також