menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Рішучість, сила та витривалість: у Вінниці змагались «гирьовики» (ФОТО)

19.02.2023 18:15

У змаганнях взяли участь 43 спортсмени та спортсменки

Вчора 43 спортсмени з різних громад Вінниччини продемонстрували свою силу, витривалість та навички в гирьовому спорті, який стає все популярнішим в нашій країні. На змаганнях у Вінниці вони не тільки показали високий рівень підготовки, а також надихнули багатьох на заняття цікавим та корисним видом спорту. Все відбулось на відкритому чемпіонаті Вінницької області з гирьового спорту, повідомляє I-VIN.INFO.

Це перші офіційні змагання від осередку Союзу гирьового спорту України у Вінницький області та перший для Вінниччини чемпіонат, в якому спортсмени та спортсменки змагалися у вправі «Гвардійський ривок».

«Гвардійський ривок» - це відносно нова вправа для гирьового спорту, яку започаткували лише п’ять років тому. За правилами, вага гир - 24 кг та 16 кг для жінок. На виконання вправи кожному учаснику відводиться 12 хвилин. За підхід дозволяється зробити необмежену кількість зміни рук. Результат учасника – сума всіх підйомів двома руками за відведений час.

На цьому чемпіонаті виступали жінки та чоловіки з різних громад Вінниччини. Також серед учасників були військові, а в окремій категорії змагалися ветерани спорту віком 60 плюс.

«Я займаюся гирьовим спортом вже майже 50 років з перервами. Долучився до цього виду спорту ще в шкільні роки, у наш час хлопчики завжди тягнулися до силового навантаження, прояву сили та лідерства. Тому я почав займатися гирьовим спортом. Гирі були не завжди під рукою, тому тренувався на якихось каменях, запчастинах від трактора – гирі в той час складно було знайти. Сьогодні я показав найвищий результат – 301 підйом, але хочу покращити цей результат вже на Всеукраїнських змаганнях», - розповів переможець у категорії ветеранів спорту Григорій Слободян з Томашпільської громади.

У змаганні в одній з вагових категорій взяв участь офіцер Повітряних сил України, який відвідав чемпіонат, не дивлячись на велику зайнятість військових в наші часи.

«Я взагалі-то вперше беру участь у змаганнях з гирьового спорту, до цього я активно займався пауерліфтингом – жимом лежачи. З незвички трохи болять руки, але думаю, що показав непоганий результат як для новачка – 105 підйомів. Взагалі зараз часу на тренування не дуже вистачає, але все одно важливо тримати себе в формі, тому намагаюсь виділяти по парк годин в день саме на фізичні вправи та силову підготовку», - розповів військовослужбовець Повітряних сил України Олексій Ковальчук.

Спортсмени та спортсменки показували різні результати – хтось робив не більше ста підйомів, а хтось підіймав гирю над головою більше трьохсот разів. Так, абсолютний результат цього чемпіонату показав спортсмен, який підняв 24-кілограмову гирю 305 разів.

За результатами змагань, усі спортсмени та спортсменки, які посіли призові місця, отримали медалі та грамоти.

Відкритий чемпіонат Вінницької області з гирьового спорту став захоплюючим заходом для всіх учасників і глядачів. Велика кількість талановитих спортсменів, які взяли участь на цих змаганнях, є свідченням того, що гирьовий спорт має великий потенціал у Вінницькій області та зможе подарувати багато перемог та здобутків у майбутньому.

«Зараз гирьовий спорт на Вінниччині не дуже розвинутий, але ми нарешті зареєстрували обласний осередок Союзу гирьового спорту України та можемо проводити офіційні змагання. У нас багато талановитих спортсменів та спортсменок, тому все, що нам потрібно – це підтримка від місцевої влади. Якщо у нас будуть приміщення та інвентар, то ми зможемо проводити змагання хоч щомісячно», - зазначив голова осередку Союзу гирьового спорту України у Вінницькій області Богдан Івасюк.

Читайте також, «Треба боротися за життя і показувати нашу силу»: вінницькі аграрії про спортивні змагання.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також