menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Рішучість та незламність: у Вінниці розпочався Всеукраїнський турнір із самбо пам'яті загиблого Героя України (ФОТО)

05.05.2023 19:40

Турнір триватиме три дні

Сьогодні у Вінниці розпочався Всеукраїнський турнір з самбо серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат старшого віку, кадетів. Присвячений він пам'яті Героя України Вадима Зеленюка. На ці змагання приїхали молоді спортсмени та спортсменки з різних куточків України, щоб довести, що вони є гідними наслідниками Вадима Зеленюка в справі просування іміджу України на міжнародній спортивній арені, повідомляє I-VIN.INFO.

Вадим Зеленюк був майором спецпідрозділу Національної гвардії України «Омега». Вадим захищав Україну ще з 2014 року. Окрім військових заслуг, Вадим мав і спортивні. Він був майстром спорту з бойового самбо, неодноразовим переможцем та призером Всеукраїнських змагань, призером чемпіонатів Європи. З перших днів повномасштабної війни Вадим Зеленюк брав участь у обороні Київщини, пізніше знищував російських окупантів вже на Донбасі. На рахунку Вадима величезна кількість ліквідованих окупантів та знищеної ворожої техніки. Він був взірцем самовідданості та мужності, за що і удостоївся звання Героя України і ордену Золота Зірка. На жаль, Вадима вже майже рік немає з нами.

Заплативши найвищу ціну за нашу свободу, Вадим став взірцем для усіх наступних поколінь українців та українок.

«Для мого сина спорт був сенсом життя. З самого дитинства він розпочав свій спортивний шлях та мріяв стати чемпіоном. Завдяки своїй цілеспрямованості, сміливості та наполегливості його мрія здійснилась. На жаль, війна забрала його життя. Він був не тільки спортсменом, він був військовим, і саме тому з перших годин вторгнення він встав на захист Батьківщини. Звісно, він мріяв жити та досягти ще більше перемог у спорті. Я бажаю вам – молодим спортсменам та спортсменкам, щоб ви здійснювали свої спортивні мрії, а разом з тим втілювали у життя мрії мого сина», - звернулась до учасників змагань мати Героя України Ніна Семенівна Зеленюк.

Ці змагання стають черговим прикладом незламності та єдності українців, а також вчергове доводять те, що російським окупантам ніколи не вдастся вбити в нас жагу до перемог, як військових так і спортивних.

«Організація цих змагань стане прикладом незламності та єдності Українців. Ми з нашим колективом ще торік вирішили, що ми маємо провести такий турнір. Уособленням нашої самбістської родини на сьогодні є саме Вадим Зеленюк, який був членом Національної збірної з самбо і призером чемпіонату світу. Багато з присутніх знали його особисто, знали, що це за людина. Я впевнений, що для молодих учасників сьогоднішніх змагань Вадим Зеленюк може бути найкращим прикладом для наслідування. Я бажаю усім юним спортсменам на таких прикладах ставати ще кращими і робити кращою усю нашу країну», - зазначив президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач.

На відкритті турніру були присутні і українські захисники, деякі з яких приїхали буквально з передової. Цей факт доводить важливість підтримки «спортивного фронту», який слід тримати так само, як наші мужні воїни тримають фронт на передовій. У вдячність за щоденну самовідданість у захисті нашої країни одній військовій бригаді під час церемонії відкриття передали квадрокоптер та автомобіль для виконання бойових завдань.

«Я хотів би вручити 35-тій окремій бригаді морської піхоти квадрокоптер та ключі від автомобіля для виконання бойових задач. Хлопці, ми вам дякуємо за ваші подвиги та за те, що завдяки вам ми сьогодні можемо проводити такі змагання», - зазначив віце-президент Національної федерації самбо України Олександр Волков.

Вінницьких спортсменів, а також гостей з інших областей, які приїхали на ці змагання, привітав голова комітету фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Віталій Краєвський:

«Шановні друзі, ми всі маємо пам’ятати, що ми займаємось спортом для того, щоб бути сильними і відданими нашій Батьківщині. Для того, щоб мати сили в будь-який момент стати на її захист, як до цього був готовий Вадим Зеленюк. Низький уклін батькам загиблого Героя за те, що виховали такого спортсмена та захисника, на якого має рівнятись уся сучасна українська молодь».

Також в рамках проведення турніру презентували виставку Міністерства молоді і спорту України «Янголи спорту», яка присвячена українським спортсменам та спортсменкам, які загинули, захищаючи Україну.

Вкінці церемонії відкриття для усіх присутніх виступив оркестр Національної гвардії України – структури, в якій служив Герой України Вадим Зеленюк.

Після урочистої частини церемонії відкриття Всеукраїнського турніру з самбо пам'яті Героя України Вадима Зеленюка юні спортсмени та спортсменки вийшли на килим, аби показати власну спортивну рішучість та майстерність.

Змагання триватимуть у Вінниці протягом трьох днів. За цей час в рамках турніру відбудуться десятки спортивних протистоянь між самбістами та самбістками в різних вікових та вагових категоріях.

Читайте також, турнір з легкої атлетики серед дітей та дорослих з інвалідністю організували у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також