menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Різдвяне перемир’я по-путінськи»: як світ відреагував на інформаційну провокацію росії

06.01.2023 18:10

У кремлі запропонували Україні так зване «Різдвяне перемир’я»

Вчора російський терорист путін віддав наказ міністру оборони рф сергію шойгу про припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні на Різдво, назвавши це черговим «жестом доброй волі» і закликавши Україну піти на такий самий крок. Незадовго до цього з такою ж ініціативою виступив головний духовний лідер російської православної церкви патріарх кирило. I-VIN.INFO прослідкував за реакцією світової спільноти на цю очевидну путінську провокацію.

Українське МЗС відповіло в особі його очільника Дмитра Кулеби. Він написав у Твіттер наступне:

«Україна вже запропонувала чітку формулу миру з десяти кроків, яку в росії наполегливо ігнорують, тому ініціативу кремля про “різдвяне перемир’я” не можна сприймати серйозно».

Відповідь від РНБО теж не змусила себе довго чекати, секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі 24 каналу сказав таке:

«Говорімо практичною мовою. А кому вони це перемир’я пропонують? Самим собі? Є просте рішення: забирають свої валізи, забирають свій мотлох і вирушають собі в росію. Крапка. Ніяких переговорів з ними… Цей піп їх придумав якусь дату. До нас це не має жодного відношення».

А в Офісі Президента пропозицію про перемир’я назвали «цинічною пасткою».

«РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни». РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації рф. Тому заява РПЦ про «різдвяне перемир’я», – цинічна пастка й елемент пропаганди», – написав у Твіттер Михайло Подоляк.

Україна відхилила пропозицію про перемир’я в будь-якій формі, окрім цілковитого виведення російських військ з території України, але може західні союзники побачили в цій пропозиції добру волю путіна та надію на припинення війни? Як би не так.

Президент США Джо Байден скептично оцінив заяви глави кремля щодо припинення вогню на православне Різдво. За його словами, йому не хочеться відповідати на те, про що говорить Путін, повідомили у американському виданню CNN.

«Мені не хочеться коментувати будь-які заяви путіна. Цікаво, він був готовий бомбардувати лікарні, дитячі садки та церкви 25-го і на Новий рік», — сказав Президент США.

У НАТО теж скептично оцінили путінську пропозицію. Генеральний секретар Північно-Атлантичного союзу заявив наступне: «Ніщо не вказує на зміну планів президента путіна, його цілей в Україні».

А міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що якби путін справді хотів миру, «він відправив би своїх солдатів додому».

«Так зване «припинення вогню» не несе ні свободи, ні безпеки для людей, які щодня мешкають під російською окупацією», — зазначила міністерша.

На пані Анналену дуже образився колишній президент рф дмитро мєдвєдєв, виклавши ось такий текст.

Можливо, росіяни оцінили «жест доброй волі» путіна і підтримали ініціативу свого президента? Знов промах. Мешканці рф в коментарях у всіляких політичних Телеграм-каналів почали писати наступне. Вочевидь, їм теж не сподобалась ідея про «різдвяне перемир’я».

Ну а українці як завжди відреагували на безглузді заяви російського керівництва мемами:

Хоча росіяни і заявили про одностороннє припинення вогню, починаючи з 12:00 цього дня, але вже відомо про обстріли з боку противника на сході і півдні, які призвели до загибелі людей. Це означає, що вірити росіянам не можна в жодному разі і жодне «перемир’я» з терористами ніколи не буде реалізовано.

Нагадаємо, сьогодні день народження українського поета та нескореного борця Василя Стуса.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел

Читайте також