menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Російська армія кидає сотні одиниць техніки»: військові з 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка

25.11.2022 14:55

Військові з 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка збирають трофеї з поля бою

Після контрнаступуукраїнських військових на полі бою залишаються трофейна техніка окупантів. Її жартома ще називають російським «ленд-лізом 2.0» після харківських подій. Чимало одиниць техніки окупанти покинули в абсолютно справному технічному стані або з незначними несправностями. Проте самі ж російські військові забирали награбоване. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис у Фейсбуці 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка.

На рахунку одного з підрозділів 59 бригади вже понад 10 трофейних танків. Один з таких — російський Т-80БВМ. За словами військових, танк пошкодили у бою на напрямку Каховка — Березнегувате.Російський екіпаж його покинув. Як розповідає командир танка Максим, це маневрений та потужний танк 2021 року виробництва, проїздив не більше як 500 км. Проте підбили його з ПТРК наші воїни.

«Це модернізований Т80-БВ, який використовує шасі від Т-80. Він має вертолітний двигун — 1200 кінських сил. Швидкість їзди вперед до 80 км/год. Задній хід — до 20 км/год. Башта від Т-64. Має гармату 2А26 та можливість стрільби керованими танковими снарядами. Зараз проходить відновлення, а через декілька тижнів служитиме ЗСУ», — каже командир танка Максим.

Парк ЗСУ ще поповнився двома машинами Т-72Б. Такі становлять основу танкових підрозділів зс рф. Українські військові зазначають, що багато розбитої та спаленої російської техніки стають «донорами» для українських танків. Як каже військовослужбовець «Мексиканець», українці лагодять ворожу техніку, а з їхніх деталей ремонтують свою.

«Так би мовити, створюємо додаткову вогневу міць. Можна багато чого корисного звідти взяти. Гусениці, катки, борти, болти, шурупи та різні розхідні запчастини», - зазначає військовослужбовець «Мексиканець».

Російська армія продовжує кидати сотні одиниць техніки в українських лісах і степах. Але їм не варто хвилюватися — ЗСУ знають, що з нею робити.

Нагадаємо, українські військові створили нову інформаційну систему Delta.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:взято з допису.



Читайте також