menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Розвивати себе та бути екосвідомими: у Вінниці відкрили перший центр «Життя в стилі ECO» (ФОТО)

28.10.2021 16:55

Вінничанам прищеплюватимуть екокультуру

Увечері, 27 жовтня, відбулося відкриття першого центру у Вінниці «Життя в стилі ECO», у якому молодь та інші учасники мали змогу знайти власне бачення та значення слова «екологічність». Глядачі уважно слухали спікерів на двох дискусійних панелях, дізнавались еко-секрети спікерів та їхні поради. Наприкінці заходу учасники навіть присідали, аби перейти до смачного фуршету та неофіційної частини. Інформаційна Вінниччина відвідала захід, дізналася бачення спікерів та учасників і також долучилася до руханки.

«Життя в стилі ECO» – це об’єднання соціально-відповідально активних людей, які допомагають людям у їхньому розвитку в різних напрямках. Є три основні цілі цього центру: перша – впроваджувати філософію здорового способу життя, друга – виховувати екологічну свідомість, а третя – запровадити сучасний підхід до ведення бізнесу. 

Як розповів для Інформаційної Вінниччини кандидат економічних наук, власник станцій сонячної енергетики, віце-президент ICC Ukraine та керівник проекту «Життя в стилі ECO» Тарас Демкура, що це вже 12-й за рахунком центр в Україні. Також додав, що вся робота направлена на виховання нової екокультури. Здебільшого це поведінка людей, як і в домашньому господарстві, так і в громадській чи підприємницькій діяльності. На базі центру планують проводити зустрічі з різними експертами: екологами, дієтологами, healthy-коучами та іншими.

«Ми будемо проводити тренінги про фізичне та ментальне здоров’я, правильне харчування, питний режим, розповідатимуть, як знайти баланс між роботою та особистим життям. У нас в прес-центрі є можливість перевірити стан здоров’я та шкіри. До речі, тут працюватимуть експерти у різних сферах. Також розвиватимемо підприємництво. До прикладу, у нас є курс молодіжного підприємництва. Запрошуватимемо бізнесменів, які поділяться досвідом і можуть поспілкуватися з молоддю, а вони в свою чергу мають змогу писати та захищати стартапи. Також розвиватимемо середній бізнес, тому у цьому коворкінгу відбуватимуться багато цікавих заходів», - поділився Тарас Демкура.

Також керівник проекту «Життя в стилі ECO» додав, що молодь зможе розвивати себе в різних напрямках, набути нову професію, яка стане актуальною, а згодом стати успішними експертами. Участь у заходах для студентів безкоштовна. До речі, всі заявлені програми лояльні для них. Аби долучитися до тренінгів варто підписатись на сторінку в Інстаграмі та написати в повідомленнях(@eco.vn).

Відвідувачі центру дізнаються не тільки корисну інформацію, а ще й мають змогу долучитися до екологічних та соціальних ініціатив та волонтерства, дізнаються більше як ефективно використовувати та вести соціальні мережі та головне зможуть самореалізуватися. На початку заходу керівник проекту «Життя в стилі ECO» Тарас Демкура та амбасодорка цього проекту у Вінниці Наталя Варшавська офіційно розрізали червону стрічку.

Після урочистостей розпочалась перша панельна дискусія. На ній кандидат економічних наук Тарас Демкура, лікарка-неврологиня, членкиня Європейської Медичної Асоціації Розалія Кобилянська та підприємець та спортсмен щ Тернополя Роман Рудий, спочатку для всіх глядачів розповіли про себе і свою діяльність. До того ж, відповідали на запитання ведучого і розкривали значення цього проекту і власне бачення людини, яка проживає своє буття в стилі ECO. Також поділилися власними секретами здорового життя.

Наприклад, Тарас Демкура встановив у власному домі систему очищення води і вже 25 років не купує воду у пластикових пляшках, а набирає її в спеціальні, нержавіючі, які використовує протягом дня. Розалія Кобилянська поділилась секретами, як залишатися здоровими під час пандемії. Рішення доволі просте – це споживати білок, адже він укріплює не тільки м’язи, а ще й імунну систему. А спортсмен Роман Рудий порадив намагатися більше рухатися, присідати чи виконувати інші вправи навіть тоді, коли стоїте на заправці чи чистите зуби.

Також до цієї панельної дискусії долучились й інші експерти, які розповідали про свій думки та досвід екологічного життя. Наразі офіси «Життя в стилі ECO» відкриті в Тернополі, Львові, Києві, Миколаєві, Одесі, Чернівцях та у Вінниці. На другій панельній дискусії спікерами були: голова Громадської організації «Діли» Марія Леванчук, кандидатка економічних наук, науковий співробітник Національного університету біоресурсів та природокористування, підприємиця та амбосадорка цього проєкту у Вінниці Наталія Варшавська і психологиня, підприємиця Ірина Головата.

На початку спікерки розповідали про себе та свою діяльність і також відповідали на питання ведучого. Окрім цього, кожен глядач мав змогу долучитись до дискусії, поставивши питання на тему екологічного життя. Також під час обговорення експерти зауважили, що здебільшого екологічне життя стосується не тільки звичок, а й думок та бачення. Наприклад, екологічна свідомість залежить, як від користування продуктів, які не шкодять навколишньому середовищі, так і від пропаганди здорового способу життя власним прикладом.

Після другої панельної дискусії вручили дипломів представникам закладів, які змінили свої звички на стиль еко. Також перед початком неофіційної частини всі учасники заходу поприсідали, а потім зробили спільну світлину на пам’ять. Ми запитали в учасників заходу про перші враження від центру. Охоче спілкувалась з нами дівчина на ім’я Марина.

«Як на мене, захід був цікавим. Відбулось офіційне відкриття першого офісу «Життя в стилі еко», і це круто. Екологія сьогодні посідає далеко не останнє місце навіть у повсякденному житті. Її важко уникати, адже кожну викинуту річ в смітник вже можна вважати впливом на екологію. Звісно, до її усвідомленого збереження не прийти за долю секунди, місяць або ж рік. Але цей час може дати можливість навчитись її оберігати та бути екологічно обізнаним», - поділилась вінничанка.

Нагадаємо, відбудеться безкоштовний тренінг про публічні виступи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна


Читайте також