menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Руханку та конкурс малюнків до Дня спорту провели у Вінниці для особливих дітей (ФОТО)

08.09.2023 17:50

До дійства долучилися і їхні вчителі

До Дня фізичної культури і спорту у школах Вінниці проводяться тематичні заходи. Так, у закладі «Вінницька спеціальна школа для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку» провели для учнів зарядку, руханку-танець та патріотичний конкурс малюнків. I-VIN.INFO побував на невеличкому святі та розкаже, як все було.

Як зазначила директорка Комунального закладу «Вінницька спеціальна школа для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку» Світлана Марчук, у них навчається 169 учні та 17 вихованців дошкільного віку. Є три групи дошкільного віку та з 1 по 10 клас.

«День здоров'я ми проводимо двічі на рік. Зазвичай у вересні та у квітні, згідно з навчальним планом. Дітки обожнюють цей день, адже сьогодні немає уроків, домашнього завдання. Для них ми організували руханку від вчителя фізичної культури та конкурс малюнків. У розминці беруть участь всі діти», - каже пані Світлана.

Загалом, свято для дітей розпочалося з Гімну України. Потім провели зарядку. А далі вчителі провели руханку під пісню про повітряну тривогу. До дійства долучилися й інші працівники закладу, аби підтримати та заохотити учнів. Після активностей провели конкурс малюнків на асфальті. У кожного класу була своя ідея. Проте всі малюнки мали патріотичний підтекст. Після основної частини, дітям вручали подяку за участь у конкурсі. А далі вони була виховна година про користь тренувань, яку теж організували до Дня фізичної культури і спорту.

«Нам було дуже важливо зробити невеличке свято для дітей і провести не просто конкурс малюнків на папері, а щось у більш цікавому форматі. Тому у нас з’явилася ідея, щоб діти малювали на асфальті крейдою. Фінансування на крейду в нас не було, тому ми звернулися за допомогою до громадських організацій і отримали схвальний відгук. Наші учні завжди потребують більше уваги до себе, догляду та піклування. Ми намагаємось зробити все на вищому рівні, аби бачити їхні посмішки частіше. Також хочемо заохотити їх до занять фізичною культури», - каже директорка.

Провести День здоров’я для дітей допомогли вінницькі організації «Media Center» та Спілка молодіжних організацій Вінниччини за фінансової допомоги Оксани Гальчинської, яка проживає в Штатах і підтримує українців у цей важкий для нас час.

Нагадаємо, вінницькі школярі зібрали 221 тисячу гривень на потреби військових.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також