menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

СБУ остаточно підтвердила особу Героя, розстріляного після слів «Слава Україні!»

13.03.2023 13:20

Хоробрим воїном виявився боєць Чернігівської ТРО

Нещодавнє відео із розстрілом беззбройного військовополоненого українця після слів «Слава Україні!» облетіли весь українській медіапростір та викликали у українців почуття безмежної ненависті до ворога та такої ж безмежної гордості за співвітчизника. Вчора ввечері СБУ нарешті остаточно підтвердила особу загиблого Героя. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на Телеграм-канал Служби безпеки України.

Слідчі Служби безпеки встановили, що українським військовим, якого розстріляли після слів «Слава Україні!», був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Раніше в командуванні Сухопутних військ ЗСУ припустили, що на відео - військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура, який вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі Бахмута. Згодом регіональне управління Сил територіальної оборони «Північ» ЗСУ повідомило, що цим військовим був саме Олександр Мацієвський.

Остаточно підтвердити дані Героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів.

Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецькій області.

Вчора ввечері Президент України Володимир Зеленський повідомив, що присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України.

«Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його «Слава Україні!». Герою слава! Героям слава! Україні слава!», - сказав Зеленський у вечірньому зверненні.

Як встановили в СБУ, Олександра Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло бійця повернули додому в лютому 2023 року.

«Це справжній Герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить – ворог обов’язково буде розбитий. Бо Велика Перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!» – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Читайте також, вінничанка зайняла місце загиблого брата на передовій.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Телеграм-канал СБУ

Читайте також