menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

СБУ у Вінницькій області викрила 27 колаборантів

08.06.2023 16:00

Також продовжують документувати дії депутатів, які голосували за приєднання територій України до рф

Сьогодні у Вінниці речник Служби безпеки України Денис Закаблук прозвітував про діяльність. Він розповів, що від початку повномасштабного вторгнення викрили 27 прихильників «руського миру». Також до суду скерували матеріали щодо депутатів, які голосували за приєднання територій України до рф, повідомляє I-VIN.INFO.

За його словами, співробітники СБУ у Вінницькій області беруть активну участь у проведенні стабілізаційних заходів вже на деокупованих територіях України. Це, зокрема, схід та північ держави.

Для прикладу, в Сумській області викрили поплічників ворога, які здійснювали розвідку прикордонних регіонів. Їх засудили до 15 років позбавлення волі. Тоді російський агент здавав позиції українських військових. В перші дні повномасштабного вторгнення він провів найбільшим шляхом до Київської області понад 120 одиниць військової техніки.

Крім цього, у Вінницькій області викрили доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки. Вона приїхала до міста і проживала тут як тимчасово переміщена особа після звільнення Херсонської області. Водночас за час окупації Чорнобаївки встигла попрацювати з ворогом і очолити один із підрозділів тимчасової окупаційної адміністрації.

Як додає речник Управління СБУ України у Вінницькій області Денис Закаблук, минулого року задокументували й протиправну діяльність одного з митрополитів Вінницької єпархії. Він публічно виправдовував збройну агресію рф проти України. Йому оголосили підозру в чотирьох статтях Кримінального кодексу.

Для України та, зокрема, Вінницької області актуальне питання функціонування схем незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних. Працівники служби активно цьому протидіють, викриваючи такі схеми. Він зауважує, що в основному виготовляли та використовували фіктивні документи щодо стану здоров'я, військового обліку або ж сімейного стану.

Нагадаємо, під «росією» у Вінниці пропонують облаштувати велике бомбосховище.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак




Читайте також