menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ще четверо вінничан загинуло у боях за вільну Україну

27.12.2023 17:45

Вічна слава та пам’ять героям

Повномасштабна війна продовжує забирати життя найкращих синів Вінниччини. Громади Вінницької області повідомили про загибель Анатолія Тодорова, Сергія Дерена, Віталія Павлюка та Андрія Сідорова, повідомляє I-VIN.INFO.

На фронті у Запорізькій області загинув хоробрий стрілець з Городківської громади — Анатолій Тодоров. Про це сьогодні інформує Тульчинська районна державна адміністрація.

«Маємо чергову втрату з фронту. 5 грудня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новопрокопівка Пологівського району Запорізької області загинув наш земляк. Янголом неба став Тодоров Анатолій Миколайович, 14 серпня 1968 року народження, житель села Вербка Городківської громади», - йдеться у повідомленні.

Тульчинщина зустрічатиме Героя з безмежною вдячністю в душі, сльозами на очах і розумінням того, що його жертва наблизить перемогу над ворогом.

Солдат Тодоров Анатолій Миколайович був стрільцем 2 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти стрілецького батальйону.

Під обстрілом окупантів загинув Герой з Ямпільщини — мужній воїн Сергій Дерен. Про це 27 грудня інформує Ямпільська міська рада.

«Зі скорботою сповіщаємо про загибель нашого земляка Дерена Сергія Михайловича, 1993 року народження. Солдат ЗСУ, у війську із січня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Захисник мужньо виконував завдання по захисту Батьківщини на передовій. Загинув 23 грудня внаслідок обстрілу окупантів поблизу села Кліщіївка Донецькій області.

Земляки висловлюють щире та глибоке співчуття родині та близьким військового.

На фронті загинув мужній 26-річний командир взводу, молодший лейтенант з Турбова Віталій Павлюк. Про це 27 грудня інформує Турбівський селищний голова Ігор Соць.

«Наша громада знову схилила голови у глибокій скорботі…Ще один портрет полеглого Героя, оповитий чорною стрічкою… 22 грудня обірвалось молоде життя Воїна, молодшого лейтенанта, Павлюка Віталія Васильовича, 1997 року народження», - йдеться у повідомленні.

Перестало битися серце командира механізованого взводу у військовому госпіталі Дніпра. Герой помер внаслідок отриманих поранень під час виконання бойового завдання.

«Ще такий юний роками, але мужній серцем та сильний духом, призваний на військову службу 29 червня 2023 року, своєю мужністю наближав Перемогу, але, на жаль, не дочекався її… Мама втратила дорогого сина, дружина – коханого чоловіка, сиротою залишилась донечка», - читаємо у некролозі.

Під Бахмутом загинув військовий Андрій Сідоров зі Стрижавки. Про це повідомляє Стрижавська громада.

Андрій Сідоров народився 1 вересня 1969 року в селі Греченці Летичівського району. Він з багатодітної сім'ї, де виховувалося дев'ятеро дітей — сім братів та дві сестри. Закінчив місцеву школу, потім служив у армії в прикордонних військах. Працював в Летичівському районному дорожному управлінні. Згодом переїхав до Києва і там працював у дорожній службі.

У 2000 році одружився та переїхав жити до Стрижавки. У цивільному житті працював будівельником, був справжнім працелюбом із золотими руками. Полюбляв рибалити.

«19 січня 2023 року був призваний до лав Збройних сил України. Був старшим сержантом, сапером 2-го інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 1-го механізованого батальйону військової частини А4718. Щирі та глибокі співчуття родині. Вічна пам’ять Воїну-Герою! Нехай світлими будуть згадки про нього», - йдеться в повідомленні.

Вдома на Андрія чекали дружина Лідія, дві доньки, чотири внуки та довгоочікувана внучка Кіра.

Завтра, 28 грудня, о 9.00жителів просять утворити «живий коридор»: по вул. Байдукова, 20, по вулицях Стадіонна, Ясна та 40-річчя Перемоги до селищної ради.

Прощальна церемонія відбудеться о 9.30 на головній площі Стрижавки.

Читайте також, температурний максимум зафіксували у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: tomat.rv.ua

Читайте також