menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ще п’ятеро героїв Вінниччини загинули у боях за Україну

23.07.2023 18:15

Росіяни продовжують вбивати наших земляків

Війна все ще забирає життя найкращих представників української нації. Серед загиблих останніми днями на фронті є і п’ятеро вінничан: Олексій Дука, Іван Дзема, Олег Ткачук, Микола Малюта та Ярослав Політанський, повідомляє I-VIN.INFO.

Вчора у Козятині прощалися із загиблим Героєм Олексієм Дукою. Воїн загинув 19 липня 2023 року поблизу села Первомайське. Чоловікові було 44 роки.

«Сьогодні знову небо плакало разом з нами… Сьогодні наша громада прощалася з Дукою Олексієм Олександровичем. Ми маємо назавжди запам’ятати яку жертву платять наші Захисники щоб ми мали можливість жити у вільній країні, і розповідати про їх подвиги своїм нащадкам та молитися за тих, хто досі боронить нашу землю», — написала на своїй сторінці у фейсбук міський голова Козятина Тетяна Єрмолаєва.

Олексій брав участь в АТО в 2014 році.

Після закінчення контракту працював в правоохоронних органах у Києві, але згодом повернувся в Козятин.

З початком повномасштабного вторгнення, звернувся у воєнкомат та став на захист нашої Батьківщини.

19 липня 2023 року сержант 59 бригади, стрілець- гранатометник гранатометного взводу 1- БОП, виконуючи бойові завдання поблизу Первомайське загинув.

Схиливши голови у скорботі, вінничани проводжають до місця вічного спочинку Івана Дзему, який був вірним військовій присязі та до останнього подиху захищав Батьківщину.

Іван Васильович став у військовий стрій у січні 2023 року. Був старшим солдатом 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Загинув під час виконання бойового завдання на околицях міста-фортеці Бахмут 21 травня. Йому назавжди залишилося 58 років.

«Іван Дзема любив життя, любив двох своїх чарівних донечок. Був надзвичайно турботливим та працьовитим. Понад 35 років чоловік сідав за кермо тролейбуса та дбайливо перевозив людей за маршрутами Вінниці. Його поважали в колективі за гарний норов та професійність, добре серце та чуйність. За те, що вмів вчасно підтримати та дати пораду молодшим колегам», - пишуть на сайті Вінницької міської ради.

Поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області 19 липня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув 35-річний воїн ЗСУ Олег Ткачук, який у мирному житті працював помічником судді у Мурованокуриловецькому районному суді. Про це повідомили на сайті суду.

Олег був кулеметником 1 відділення кулеметного взводу 2 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону. Помічник судді мобілізувався на другий день повномасштабної війни.

«Відповідальний,виважений, комунікабельний, доброзичливий,ввічливий, товариський, мудрий і розсудливий, гарний співрозмовник, працьовитий. Людина щирої та світлої душі. Таким Олег Миколайович залишиться в пам’яті всіх тих, хто його знав», - відгукуються про Олега Ткачука на сайті Мурованокуриловецького районного суду.

Микола Малюта з села Клебань Тульчинської громади загинув 19 липня 2023 року на Донеччині. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Тульчинської РДА.

Призваний на військову службу по мобілізації Тульчинським РТЦК та СП, сержант Малюта Микола Васильович був старшим стрільцем-оператором механізованого відділення.

«Гіркотою і болем ця новина наповнила всіх мешканців громади, а насамперед рідних, близьких, друзів, побратимів. Тульчинська районна військова адміністрація висловлює щирі слова співчуття родині Загиблого, розділяємо біль вашої втрати та сумуємо разом з вами», - пишуть на сторінці Тульчинської РДА.

Внаслідок мінометного обстрілув районі н.п. Новодонецьке Донецької області, загинув житель Чернівецької громади Могилів-Поділського району, стрілець-помічник гранатометника відділення морської піхоти, матрос , Політанський Ярослав Олександрович, 1995 року народження. Про це інформує Чернівецька селищна рада.

Сьогодні воїна живим коридором зустріли у його рідному селищі Чернівці та поховали на кладовищі у селі Мазурівка.

Читайте також, росіяни вдарили по Україні п’ятьма видами ракет: наслідки нічної повітряної атаки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також